LIVETEXT | Roemenië – Zwitserland, vanaf 21.45. in de Arena Națională! Er worden 50.000 toeschouwers verwacht, die de wedstrijd op tv uitzendt

LIVETEXT | Roemenië – Zwitserland, vanaf 21.45. in de Arena Națională! Er worden 50.000 toeschouwers verwacht, die de wedstrijd op tv uitzendt

Roemenië speelt zijn laatste groepswedstrijd op dinsdagavond tegen Zwitserland in de Arena Națională (21:45).

Het eerste voetbalteam van Roemenië kwalificeerde zich voor EURO 2024 nadat het zaterdagavond Israël met 2-1 (1-1) versloeg in de Pancho Arena in Felcsut, Hongarije, in hun voorlaatste groepswedstrijd.

Roemenië, ongeslagen na negen wedstrijden, leidt de groep nadat Zwitserland thuis met 1-1 gelijkspeelde tegen Kosovo.

LIVETEXT | Roemenië – Zwitserland, 21.45. in de Arena Națională! 50.000 toeschouwers verwacht in het stadion

Roemenië, dat een punt nodig had om zich te kwalificeren, staat voor de zesde keer in de EK-finale, na de edities van 1984, 1996, 2000, 2008 en 2016.

  • De wedstrijd wordt live op tv uitgezonden door Antena 1 (commentatoren: Felix Drăghici en Andrei Rădulescu).

Edward Iordănescu zegt dat de wedstrijd tegen Zwitserland “op leven en dood” zal zijn, open voor elk resultaat.

Bondscoach Edward Iordanescu heeft de opstelling bepaald voor de wedstrijd Roemenië – Zwitserland van vanavond, 21:45 uur.

1. Florin NIȚĂ – 2. Andrei RAȚIU – 3. Radu DRĂGUȘIN – 4. Radu DRĂGUȘIN. Bogdan RACOVIȚAN – 5. Vladimir SCRECIU – 6. Marius MARIN – 7. Denis ALIBEC – 8. Alexandru CICÂLDĂU – 9. George PUȘCAȘ. George PUȘCAȘ – 10. Nicolae STANCIU – 11. Nicușor BANCU – 12. Horațiu MOLDOVAN – 13. Andrei ARTEAN – 14. Ianis HAGI – 15. Andrei BURCĂ – 16. Ionuț RADU – 17. Florinel COMAN – 18. Răzvan MARIN – 19. Denis DRĂGU. Denis DRĂGUȘ – 20. Darius OLARU – 21. Olimpiu MORUȚAN – 22. Vasile MOGOȘ – 23. Florin TĂNASE.

Wat Edi Iordănescu zegt over Roemenië-Zwitserland

“We hebben dit doel voor ogen, maar tegelijkertijd treffen we een tegenstander met veel kwaliteit, die alleen weet waarom ze deze situatie hebben bereikt. Het wordt een confrontatie op leven en dood voor de eerste plaats en open voor elk resultaat, dat is de realiteit.

En ik wil niet dat we de fout maken om heel verdrietig te zijn als we het niet halen. Ik heb er vertrouwen in dat we het kunnen, maar laten we niet vergeten dat kwalificatie het doel was. Mijn taak als coach is om me in alle opzichten zo goed mogelijk voor te bereiden op het eindtoernooi en ervoor te zorgen dat het team het volgende niveau kan halen. We hebben de potentie om het goed te doen op het eindtoernooi,” zei Iordănescu.

Andra zingt volkslied voor 50.000 toeschouwers bij Roemenië-Zwitserland

Andra zingt het volkslied van Roemenië tijdens de wedstrijd tegen Zwitserlanddie dinsdag om 21.45 uur plaatsvindt in de National Arena, een wedstrijd die naar verwachting door 50.000 fans zal worden bijgewoond.

“Voetbal heeft de ongelooflijke kracht om ons te vullen met energie, met hoop, om ons allemaal dezelfde droom te laten dromen. Ik ben erg blij omdat het driekleurenteam zich wist te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap, ze hebben miljoenen Roemeense voetbalfans blij gemaakt! En ik ben heel blij dat ik samen met hen en het hele land bij de wedstrijd tegen Zwitserland zal zijn, wanneer we samen het Roemeense volkslied zullen zingen”, zei de beroemde zangeres volgens frf.ro.

  • De wedstrijd zal worden geleid door de Italiaan Davide Massa. De wedstrijden Andorra-Israël en Kosovo-Belarus in Groep I worden tegelijkertijd gespeeld.

Roemenië leidt het klassement van de groep met 19 punten voor de eindronde, terwijl Zwitserland tweede staat met 17 punten. Israël is derde met 12 punten, Kosovo is vierde met 11 punten, Wit-Rusland vijfde met negen punten en Andorra zesde met twee punten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *