ProSport 2023 Groot Sportgala. De vrouwen vier roeien en dubbel roeien hebben één doel: de gouden medaille op de Olympische Spelen in Parijs.

ProSport 2023 Groot Sportgala. De vrouwen vier roeien en dubbel roeien hebben één doel: de gouden medaille op de Olympische Spelen in Parijs.

Het ProSport 2023 Grote Sporters Gala vindt plaats op 28 november. Dit speciale evenement eert degenen die dit jaar hebben gezegevierd in de sportwereld en zich met hun resultaten hebben gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș en Magdalena Rusu zijn de roeikampioenen bij de vrouwen vier die op jacht zijn naar de gouden medaille op de Olympische Spelen in Tokio.

Deze herfst zijn Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș en Magdalena Rusu wonnen de zilveren medaille op de wereldkampioenschappen in Belgradoin het onderdeel vrouwen vier roeien, nadat ze de race eindigden met een tijd van 06 minuten 43 seconden 29/100. De Roemenen werden alleen verslagen door de Nederlandse vrouwen Marloes Oldenburg, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins, Benthe Boonstra, die goud wonnen met een tijd van 06 minuten 41 seconden 82/100.

De prestatie in Belgrado garandeerde de roeiploeg vrouwenvier een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Een wedstrijd waarvan de Roemenen net als deze keer hopen dat ze triomfantelijk naar hun land terugkeren met het Olympisch goud om hun nek, zoals Amalia Bereș zelf bekende.

“Het was een erg zware race. Ik weet niet of het op film te zien was of niet. Ik ben echt blij met de race, ook al hadden mensen gewild dat we 1e waren geworden. Wij wilden het ook, dat kun je je voorstellen.

Ik ben erg trots op mijn team en op de race die we hebben gereden. We wonnen zilver, we verloren geen goud. We zouden ons veel beter hebben gevoeld als we allemaal goed waren geweest. Onze moeder voelde zich een beetje ziek vandaag. Dus we hadden een beetje een flikkermotor. Maar ik weet zeker dat het op de Olympische Spelen niet meer zal gebeuren.”zei Amalia Bereș, na het winnen van zilver op de Wereldkampioenschappen in Belgrado.

Het optimisme van Amalia Bereș wordt ondersteund door haar ploeggenote Maria Tivodariu. De roeister bij de vrouwen vier heeft er vertrouwen in dat de situatie anders zal zijn op de Olympische Spelen van volgende zomer.

“Zoveel steun heb ik nog nooit gehad op dit kampioenschap. Helaas mocht het vandaag niet zo zijn, maar de motivatie is nu dubbel zo groot en wie het laatst lacht, lacht het best. We zullen zien wat er in Parijs gebeurt.”zei Maria Tivodariu.

De wanhoop is ook niet bij Mădălina Bereș blijven hangen. De meest ervaren atlete in de roeiploeg voor vrouwen vier onthulde dat ze tevreden was met de manier waarop de race verliep op de Wereldkampioenschappen en dat het zilver een extra motivatie is voor de Olympische Spelen in Parijs.

“Het was goed. Het was een heel goede race. Op de Spelen zal het nog veel beter gaan, daar ben ik zeker van. Het is goed zoals het eindigde, we hebben extra motivatie voor de Spelen.”zei Mădălina Bereș aan het einde van de race.

Een onvergetelijke dag voor Magdalena Rusu

Eén ding is zeker. De Belgrag-race zal Magdalena Rusu nooit vergeten. Na de prijsuitreiking, werd de roeister voorgesteld aan door haar vriend, Iulian Crăciun, onder het gejuich van het publiek.

“Een dag van maximaal geluk voor Magdalena Rusu, GOUDEN medaillewinnares in de vrouwen 8+1 (W8+) en ZILVER medaillewinnares in de vrouwen vier roeien (W4-) op de Wereldkampioenschappen! De atlete werd vandaag in Belgrado ten huwelijk gevraagd door haar vriend Iulian Crăciun! Gefeliciteerd! We wensen je een mooi leven, vol liefde en begrip!”, was de aankondiging van de Roemeense Roeibond op Facebook.

Ioana Vrînceanu en Roxana Anghel, dubbel brons roeien in Belgrado en goud in Parijs?

In het dubbelroeien zijn Ioana Vrînceanu en Roxana Anghel erin geslaagd om de 10-jarige droogte van medailles op de wereldkampioenschappen in dit onderdeel te doorbreken. Meer precies, sinds 2013 is de prestatie van Roxana Cogianu en Nicoleta Albu, die zilver wonnen op de Wereldkampioenschappen in Chenju, nooit geëvenaard.

In Belgrado, onder een hete zon, leverden Ioana Vrînceanu en Roxana Anghel een opmerkelijke prestatie die hen brons en kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs opleverde. De prestatie heeft nog meer reden om gewaardeerd te worden, omdat de atleten pas in maart 2023 begonnen met dubbelroeien en de Wereldkampioenschappen in september werden gehouden.

Maar slechts zes maanden samen trainen weerhield hen er niet van om te genieten van de race in Belgrado en een medaille mee naar huis te nemen voor Roemenië.

“We zijn erg blij en tevreden en we kunnen zeggen dat we het ijs hebben gebroken omdat we het eerste ticket van het roeien voor de Olympische trials naar Parijs hebben gekregen.”zei Ioana Vrânceanu.

De euforie was nog groter voor Roxana Anghel, die erin slaagde haar eerste medaille te winnen op de Wereldkampioenschappen voor senioren. Aan het einde van de race was de roeister opgetogen over het moment en de vruchten van haar arbeid.

“Precies, ik was de opener en het ticket naar Tokio, nu met een medaille. Het is het hardst gewerkt en, ook al is het brons, het is het mooist.”Roxana Anghel voegde toe.

Elisabeta Lipă: “Roeien is een voorbeeld voor de Roemeense sport!”

Elisabeta Lipă was ook aanwezig in Belgrado, net als bij elke wedstrijd waar geroeid wordt. De voorzitter van het Nationale Agentschap voor Sport moedigde vanaf de zijlijn de atleten aan en feliciteerde hen die op de Olympische Spelen in Parijs zullen strijden voor zoveel mogelijk medailles voor Roemenië. Na de wereldkampioenschappen in Belgrado, waar roeien vijf medailles verzamelde, twee gouden, een zilveren en twee bronzen, had Elisabeta Lipă een boodschap van dank en waardering voor de mensen die elke dag werken om de beste van de wereld te zijn.

“De Roemeense sport is niet stervende. En roeien is het levende bewijs dat als je een team hebt dat topprestaties levert en weet waar het heen wil, de resultaten komen. Roeien is een model voor de Roemeense sport, dus ik bedank de atleten met wie ik in Belgrado heb staan beven.”aldus Elisabeta Lipă, hoofd van het Nationaal Agentschap voor Sport.

Hun uitmuntende prestaties en toewijding aan de teamsport maken hen onze waardering en erkenning waard. Mis de uitzending van het Grote Atleten Gala op PROSPORT.RO en YouTube PROSPORT niet op 30 november om 19:00 uur om te zien wie de winnaars zijn van de Grote Atleten 2023 hoofdprijs! 🌠👏 #MariSportivi2023 #GalaMariSportivi #SportulRomânesc #Prosport #Roemenië #COSR


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *