Schok in de sportwereld. Een 21-jarige wereldkampioene heeft zelfmoord gepleegd / “Het is moeilijk om een normaal leven te leiden”.

Schok in de sportwereld. Een 21-jarige wereldkampioene heeft zelfmoord gepleegd / “Het is moeilijk om een normaal leven te leiden”.

De Zweedse atlete Emilia Brangefalt, 21 jaar, heeft zelfmoord gepleegd kort nadat ze hartproblemen had gekregen waardoor ze niet kon meedoen aan wedstrijden.

De atlete won een bronzen medaille op de wereldkampioenschappen trailrunnen in 2022 (hardlopen op trails, voornamelijk door bossen in bergachtige gebieden). Dit jaar werd ze vijfde op het wereldkampioenschap in Innsbruck.

De jonge vrouw werd gedwongen om een lange pauze van de sport te nemen na de diagnose hartproblemen, schrijft de Daily Mail.

“Mijn lichaam is super gestrest ook al heb ik het zoveel liefde gegeven”

In een bericht dat ze op 4 november op haar Instagram-account deelde, beschreef Brangefalt in detail de moeilijkheden die ze zowel fysiek als mentaal ondervond nadat ze gedwongen werd om niet te sporten.

“Gewoon een wandeling maken is nu pijnlijk,” schreef Brangefalt. “Ik ben meer dan 20 keer naar het ziekenhuis en de dokter geweest. Elk bloedonderzoek of EKG is goed. Maar mijn lichaam is super gestrest, ook al heb ik het de afgelopen maanden zoveel liefde gegeven.”

“Misschien was het te veel voor een 21-jarige om de Transvulcania en WMTRC te lopen, met minder dan een maand pauze ertussen. Ik ben super verdrietig,” voegde de sportvrouw eraan toe.

“Maar nu is het moeilijk om een normaal leven te leiden. Ik heb de afgelopen maand meer uren in bed doorgebracht dan op mijn voeten. Misschien kom ik op een dag terug. Of misschien ook niet.. Ik hoop dat mijn lichaam kan herstellen.

Bericht Zweedse atlete Emilia Brangefalt pleegde zelfmoord op 21-jarige leeftijd
Bericht Zweedse atlete Emilia Brangefalt pleegde zelfmoord op 21-jarige leeftijd

“Ze voelde zich fysiek en mentaal erg slecht”

Op woensdagavond bevestigde de Zweedse atletiekbond dat Brangefalt eerder deze maand zelfmoord had gepleegd.

“In haar laatste maanden voelde Emilia zich erg slecht, zowel fysiek als mentaal. Ze kreeg goede steun van haar naasten, maar op 13 november maakte ze een einde aan haar leven”, aldus een persbericht van de Zweedse atletiekbond.

Kasja Bergqvist, de aanvoerder van de federatie, schreef dat Brangefalt’s dood “zo tragisch” was dat ze “het erg moeilijk vindt om de woorden te vinden”.

“Ik kende Emilia niet persoonlijk, maar ik heb begrepen dat ze een heel aardig, getalenteerd persoon was met haar hele leven nog voor zich,” voegde ze eraan toe.


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *