CSM Oradea, een RESULTSucces in FIBA Europe Cup! Welke top tegenstanders zullen elkaar de volgende keer ontmoeten

CSM Oradea, een RESULTSucces in FIBA Europe Cup! Welke top tegenstanders zullen elkaar de volgende keer ontmoeten

CSM Oradea, vice-kampioen van Roemenië in het mannenbasketbal, moet het opnemen tegen teams uit Duitsland, Italië en Nederland in groep N, Top 16-fase van de FIBA Europe Cup.

Dit alles werd mogelijk gemaakt nadat de ploeg uit Ardele zich kwalificeerde vanaf de 2e plaats van groep J.

CSM Oradea heeft na de groepswedstrijden voor de eerste fase afgetikt de vijfde opeenvolgende kwalificatie in de Top 16.

CSM Oradea, een RESULTSucces in FIBA Europe Cup! Welke toptegenstanders komen hierna

De ploeg onder leiding van Cristian Achim speelt in groep N tegen Niners Chemnitz, Itelyum Varese en ZZ Leiden. De eerste wedstrijd vindt plaats op 6 december, uit bij ZZ Leiden.

  • De Varese ploeg bestaat uit zes buitenlanders, vier Amerikanen, een Chinees en een Canadees. Onder hen valt Willie Cauley Stein op, een 2.13m lange voormalige NBA-speler. Een andere belangrijke naam is Olivier Hanlan, voormalig Euroleague-speler en voormalig tegenstander van CSM CSU Oradea in de Basketball Champions League toen hij voor Le Mans speelde.
  • Chemnitz’ beste binnenlandse resultaat is een halve finale van de Duitse beker, behaald in 2022. In de competitie eindigde hij in hetzelfde jaar als 6e. In het huidige kampioenschap staan de Niners met 7-1 bovenaan, gelijk met Ulm. Het Duitse team bestaat uit vijf Amerikanen, twee Canadezen en een Keniaan. De coach is Rodrigo Pastore.
  • ZZ Leiden is de ploeg die de eerste twee edities van de BNXT League won. – het verenigde kampioenschap van Nederland en België. Het is de houder van deze trofee. Ze heeft 5 Nederlandse kampioenschappen, 4 bekers en 4 superbekers op haar naam staan.

In groep J stond CSM Oradea op de 2e plaats, na de resultaten: 91-93 en 82-65 tegen Patrioti Levice, 87-73 en 105-92 tegen Kataja Basket, 79-90 en 93-74 tegen Legia Warschau.

CSU Sibiu miste kwalificatie voor de Top 16 na het eindigen van Groep B met zes nederlagen uit evenveel wedstrijden.

Foto: Facebook / CSM Oradea


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *