Daniel Niculae, VERKLARING over de beëindigingsclausule van Horațiu Moldovan: “Ik bind hem vast aan de bar zodat hij niet weggaat”.

Daniel Niculae, VERKLARING over de beëindigingsclausule van Horațiu Moldovan: “Ik bind hem vast aan de bar zodat hij niet weggaat”.

Rapid-clubvoorzitter Daniel Niculae heeft bekendgemaakt dat doelman Horațiu Moldovan een contractontbindingsclausule heeft ter waarde van meer dan 800.000 euro.

In de toekomst zullen er geen beëindigingsclausules meer in de contracten van Giules-spelers staan. Moldovan tekende in 2021 als vrije speler bij Rapid, nadat hij UTA Arad had verlaten.

Moldovan heeft 106 optredens voor Rapid en is een vaste waarde in het eerste elftal.

Daniel Niculae, over Horațiu Moldovan: “Ik bind hem vast aan de bar zodat hij niet weggaat”

“Ik heb een paar handboeien, ik ga hem vastbinden aan de bar zodat hij niet weggaat. Zijn clausule is niet 800.000 euro, het is een hoger bedrag. Het probleem is het bestaan van de clausule en helaas konden we die niet vermijden (noot van de redactie – bij het ondertekenen van het contract). Dit soort problemen zullen zich in de toekomst niet meer voordoen,” zei Daniel Niculae bij de heropening van de fanshop van de club in Gara de Nord na 30 jaar.

Team aanvoerder Cristian Săpunaru kondigde aan dat hij wil dat Horațiu Moldovan naar een sterke club in het buitenland verhuist: “Ik weet niet of ik of iemand anders Moldovan moet feliciteren met wat hij voor het nationale team heeft gedaan. Hij heeft daar zijn werk gedaan, hij is de nummer één keeper van de nationale ploeg. Ik ben niet bang dat hij Rapid zal verlaten. Ik wens hem het allerbeste en dat hij naar een grote club in het buitenland gaat.”

Săpunaru sprak ook over de Roemeense nationale ploeg, die zich kwalificeerde voor EURO 2024: “De spelers moeten het beste van zichzelf geven op het eindtoernooi. De supporters moeten bij de Roemeense nationale ploeg zijn. Ik heb geen favoriete tegenstander voor de nationale ploeg bij de loting, misschien Portugal. Maar ik wil dat de nationale ploeg door de groepsfase komt, ook al weet ik dat het moeilijk is.”

Dan Șucu, meerderheidsaandeelhouder van Rapid, sprak over Horațiu Moldovan: “Hij was ook uitstekend in de laatste wedstrijd tegen Zwitserland. Hij heeft Rapid ook geholpen, maar Rapid heeft hem ook geholpen. We willen dat Moldovan zo lang mogelijk bij Rapid blijft, om titels en trofeeën te winnen. Maar tegelijkertijd respecteren we de huidige contracten en kunnen we ons er niet tegen verzetten als iemand de clausule komt betalen”.


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *