Een driekleur heeft het volgende doel van de nationale ploeg aangekondigd na de kwalificatie voor EURO 2024! “Dit is de volgende stap”

Een driekleur heeft het volgende doel van de nationale ploeg aangekondigd na de kwalificatie voor EURO 2024! “Dit is de volgende stap”

Fullback Radu Dragușin zei dat na de kwalificatie voor EURO 2024, het doel van de nationale ploeg van Roemenië is om het WK te bereiken.

Roemenië versloeg Zwitserland met 1-0 en bereikte EURO 2024 vanaf de eerste plaats in hun kwalificatiegroep. Het is de zesde keer dat de Tricoloreanen een eindtoernooi bereiken, na kwalificatie in 1984, 1996, 2000, 2008 en 2016.

Maar we hebben sinds 1998 niet meer op een WK gespeeld. Het volgende WK is in 2026, in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Er zullen 48 teams deelnemen aan het WK, tot nu toe waren het er 32.

Een driekleur heeft het volgende doel van het nationale team aangekondigd na kwalificatie voor EURO 2024

Drăgușin sprak ook over de mogelijkheid van een overstap naar de Premier League, aangezien hij nu bij Genoa in Italië speelt.

“We waren er vanaf het begin van de campagne zeker van dat we ons zouden kwalificeren. Dat we het hebben gedaan vanaf de eerste plaats, met de beste verdediging en ongeslagen is het resultaat van ons werk dat we er elke dag in stoppen en dat is heel belangrijk. Ik wilde heel graag de EURO halen en dat is gelukt. Ik denk niet per se aan een tegenstander op de EURO, we weten dat de beste nationale teams van Europa er zullen zijn. Het is minder belangrijk om tegen de een of de ander te willen spelen. Ik kijk zeker uit naar een Wereldkampioenschap, dat is de volgende stap en we hopen er ook bij te zijn”, zei Radu Dragușin.

“Ik heb duizenden berichten ontvangen, de meeste in de trant van: bedankt dat je ons blij hebt gemaakt en ik ben er trots op dat ik Roemeen ben…Dit maakte me erg opgewonden en liet me begrijpen dat we echt iets heel belangrijks hebben bereikt. Ik kreeg ook berichten uit Italië, zelfs coach Alberto Gilardino (de coach van Genoa) feliciteerde me. Ze zijn blij voor mij en voor Roemenië. Het was een uniek moment voor me toen het hele stadion mijn naam scandeerde, ik kreeg kippenvel. Het is belangrijk omdat het betekent dat mensen me waarderen,” voegde hij eraan toe.

Voor mij is het marktaandeel niet iets dat me motiveert, dat is de taak van de specialisten die deze quota’s vaststellen. Het beïnvloedt me op geen enkele manier. Engeland is het kampioenschap dat ik leuk vind, dat is naar mijn smaak. Het is een competitie die ik volg en ik hoop er in de toekomst te spelen. Maar nu ben ik bij Genoa en het enige team waar ik altijd voor heb willen spelen was het nationale team. Er zijn geen schriftelijke aanbiedingen van clubs uit Engeland, er zijn veel geruchten, maar op dit moment staat er niets op papier. Na EURO 2024 kan er van alles gebeuren, maar ik heb op dit moment belangrijkere dingen te doen. Ik zal een beslissing nemen als het zover is – Radu Drăgușin


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *