ProSport 2023 Groot Sportgala. Zij zijn de vier roeiers die Roemenië goud kunnen brengen op de Olympische Spelen van Parijs 2024

ProSport 2023 Groot Sportgala. Zij zijn de vier roeiers die Roemenië goud kunnen brengen op de Olympische Spelen van Parijs 2024

Het ProSport 2023 Grote Sporters Gala vindt plaats op 28 november. De atleten die dit jaar uitstekende resultaten hebben behaald en zich hebben gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 zullen worden onderscheiden. ProSport presenteert degenen die deze prestatie hebben geleverd, vandaag is het de beurt aan de vier roeiers: Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu en Florin Lehaci.

Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu en Florin Lehaci eindigden zevende in de wereld en verzekerden zich van kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 na het winnen van de B Finale op de Wereldkampioenschappen Roeien in Belgrado.

Dit zijn de vier roeiers die Roemenië goud kunnen brengen op de Olympische Spelen van Parijs 2024

Mihăiță Țigănescu werd geboren op 04.02.1998 in Horodnic de Jos, Suceava. Hij is een kampioen die de zilveren medaille heeft gewonnen op de Olympische Spelen Tokyo 2020, of de runner-up titel op de Europese Kampioenschappen 2023. Maar hij heeft offers gebracht voor zijn prestaties: sinds zijn 14e viert hij zijn verjaardag in het trainingskamp. “Het moest zo zijn. Ik breng al mijn verjaardagen door in trainingskampen. Roeien is mijn tweede familie.” aldus Mihăiță Țigănescu, voor ProSport.

Mugurel Semciuc is een collega van Mihăiță Țigănescu. Hij werd geboren op 24 januari 1998 in Siret, Suceava, vooral omdat dat de dag was van de Unie van de Roemeense Prinsdommen. “Het is niet de eerste keer dat ik mijn verjaardag in het kamp vier. Het waren mooie momenten en ik wil iedereen bedanken”. legt hij uit. Sinds het begin van het jaar wilde hij zich kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 en dit “cadeau” kwam er. Nu wil hij zo goed mogelijk eindigen, vooral omdat ze tijdens de Olympische Spelen van vorig jaar de tweede plaats haalden. Olympisch zilver.


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *