De Tricolores gaan voor de gouden medailles op het wereldkampioenschap!

De Tricolores gaan voor de gouden medailles op het wereldkampioenschap!

De tafeltennis “Tricolores” bereiden zich voor op de grootste wedstrijd van dit jaar, de Wereldkampioenschappen in Slovenië. Voor de beste Roemeense junior is de wedstrijd in Nova Gorica de laatste in deze functie, want vanaf volgend jaar gaat de sportster over naar de senioriteit.

De tafeltennisjunioren draaien op volle toeren in de aanloop naar hun grootste wedstrijd dit jaar, de Wereldkampioenschappen in Slovenië, die van 26 november tot 3 december plaatsvinden in Nova Gorica.

De meisjes en jongens denken groot! Ze willen daar vol medailles vandaan komen! Voor Elena Zaharia is de wedstrijd in Slovenië haar laatste bij de junioren.

Driekleur gaat voor wereldmedailles

“Ik ben een beetje nostalgisch als ik eraan denk dat junior ten einde loopt. Mijn doel is vier medailles in alle onderdelen waaraan ik meedoe,” zei Elena Zaharia.

Ioana Sîngeorzan, Elena’s nationale teamgenote, gaat vol goede moed naar Slovenië! Ze pakte goud in het enkelspel op een sterk toernooi in Portugal: “Ik had nooit gedacht dat ik een junior Star Contender zou winnen, vooral omdat ik meestal in de top 8 eindigde. Nu heb ik het gedaan, ik had het echt niet verwacht”.

De jongens rijden in de gelukstrui

Voor Dragos Bujor is het Wereldkampioenschap in Nova Gorica het belangrijkste in zijn carrière! De atleet neemt voor het eerst deel aan deze wedstrijd als lid van de nationale juniorenploeg.

“We kennen al onze sterke punten, al onze zwakke punten, we kennen elkaar heel goed, van eten tot kleding, van sokken tot shirts en hoofdbanden,” zei Dragoș Bujor.

De jongens hebben ook een gelukstenue waarin ze zullen strijden op het WK. “We hebben het oranje shirt dat ons geluk brengt. We hebben er twee Europese kampioenschappen mee gewonnen en we zullen er ook mee meedoen aan het WK”, kondigde Dragoș Bujor aan.

Darius Movileanu, de bronzen medaillewinnaar in het enkelspel van vorig jaar, doet mee aan alle vier de onderdelen in Slovenië: “We hopen meer te winnen dan een bronzen teammedaille. We hopen in de finale te spelen en daar kan volgens ons alles gebeuren.”

Elena Zaharia wil op de wereldkampioenschappen in Slovenië de gouden medaille winnen op de nationale feestdag van Roemenië. “Op 1 december wil ik dat ze mijn volkslied zingen. Dit is mijn grootste droom. Als ik het volkslied hoor, trillen mijn knieën, word ik emotioneel, huil ik en het is het beste gevoel”, zei Elena Zaharia.

Roemenië gaat met acht atleten naar het wereldkampioenschap

Met vier bronzen medailles op de editie van vorig jaar hebben de tafeltennisatleten van Roemenië hoge verwachtingen voor de Wereldkampioenschappen voor junioren in Nova Gorica, Slovenië, die plaatsvinden van 26 november tot 3 december.

Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu, Alesia Sferlea, Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate en Dragoș Bujor zijn de atleten die Roemenië zullen vertegenwoordigen op de belangrijkste tafeltenniswedstrijd van dit jaar.

In Slovenië worden de atleten vergezeld door coaches Viorel Filimon, Vasile Florea, Elena Sebe en Alexandru Dincă.

Bujor en Istrate zijn ook bankmaatjes

Dragoș Bujor en Andrei Istrate zijn niet alleen tafeltennisteamgenoten en zeer goede vrienden, ze zitten ook op dezelfde bank op de middelbare school.

Toen ik op de middelbare school kwam kende ik niemand en we zaten op dezelfde bank – Dragoș Bujor

Studenten in de 12e klas, de jongens begonnen ook met bijles voor het baccalaureaat. En we doen ze samen. “We doen het vroeg omdat het beter voor ons is en het ons waarschijnlijk veel meer zal helpen als we er nu mee beginnen,” voegde Dragoș Bujor eraan toe.

De jonge speler is de meest non-conformistische atleet in het jeugdteam. Hij houdt ervan om zijn haarkleur vaak te veranderen: “Ik ben een jongen die het niet uitmaakt wat mensen zeggen. Ik hou niet van monotonie. Vroeger was ik blond, ik heb ook krullen gehad, nu heb ik mijn natuurlijke kleur, ik sta voor een wereldkampioenschap en ik ben er 100% op gefocust.”

Elena, de kunstenares aan tafel

Elena Zaharia kan ook goed zingen: “Ik zing en dans graag, en er is mij verteld dat ik aanleg heb voor acteren en een artiestengeest heb. Wie weet word ik in een ander leven zangeres”.

De jonge sportster, die altijd lacht, zegt dat ze ook haar gevoelige momenten heeft: “Ik ben ook verdrietig, maar ik probeer het te verbergen en altijd positief te zijn”.


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *