Ciprian Tudosă en Florin Arteni willen koste wat kost dat Roemenië een medaille wint op de Olympische Spelen in Parijs

Ciprian Tudosă en Florin Arteni willen koste wat kost dat Roemenië een medaille wint op de Olympische Spelen in Parijs

Het ProSport 2023 Great Athletes Gala vond plaats op 28 november. Tijdens dit speciale evenement werden degenen geëerd die dit jaar hebben gezegevierd in de sportwereld en zich met hun resultaten hebben weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Tot deze categorie behoren Ciprian Tudosă (26 jaar) en Florin Arteni (22 jaar), de dubbelroeiers bij de mannen die zich dankzij hun resultaat op de wereldkampioenschappen in Belgrado kwalificeerden voor de Olympische Spelen.

Ciprian Tudosă en Florin Arteni wonnen in Belgrado en kwalificeerden zich voor de Olympische Spelen in Parijs

Dit najaar kwalificeerde de Roemeense dubbelroeiboot van Ciprian Tudosă en Florin Arteni zich voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs na het winnen van de B-finale op de Wereldkampioenschappen Roeien in Belgrado.

Het paar werd 7e in het algemeen klassement, wat hen de kans geeft om te strijden voor een Olympische medaille volgende zomer in Frankrijk. Een doel dat Ciprian Tudosă zichzelf stelde zodra de race op de Wereldkampioenschappen in Belgrado eindigde.

“Ik reed een race volgens plan, een gecontroleerde race. Ik ben erg trots op Florin, op ons, dat we ons doel hebben bereikt: kwalificatie voor de Olympische Spelen. Het zal zeker anders zijn in Parijs. Ik geef je een thuiswedstrijd, volgend jaar zullen er compleet andere boten zijn, we gaan rechtstreeks voor de medailles”, zei Ciprian Tudosă aan het einde van de race.

Zijn enthousiasme werd ook bevestigd door Florin Arteni, zijn partner. De 22-jarige is ervan overtuigd dat de situatie anders zal zijn op de Olympische Spelen in Parijs en dat Roemenië een reële kans maakt op een medaille.

“Ik ben erg blij, ik had een geweldige race. Ik ben heel blij. Tot ziens in Parijs, ik hoop zoveel mogelijk medailles te winnen”, zei Florin Arteni.

Foto bron: ProSport

Ciprian Tudosă vierde de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs in een bijzondere stijl

Twee weken na zijn kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs, Ciprian Tudosă heeft een nieuwe vreugde in het leven gescoord. Hij heeft zijn lot verenigd met Alexandra, de uitverkorene van zijn hart.

“Na de vreugde van de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 zei Ciprian Tudosă het belangrijkste “JA” van zijn leven! Hij en zijn partner Alexandra zijn direct na de wereldkampioenschappen in Belgrado getrouwd! We wensen hen “House of Stone” en een prachtig leven samen, met veel geluk en talloze prestaties!”, is de officiële mededeling van de Roemeense roeifederatie.

Ciprian Tudosă wil een medaille winnen op de Olympische Spelen in Parijs voor zijn vrouw Alexandra

Alexandra staat al bijna twee jaar aan zijn zijde en moedigt Ciprian aan in alles wat hij doet. Het leven heeft een hele nieuwe betekenis gekregen voor de Olympische runner-up van Tokio sinds hij en zijn partner samen zijn, zoals hij zelf zei.

“Ik wil echt een gouden medaille in Parijs. Het zal onze medaille zijn,” vertelde de getalenteerde canotor aan ProSport.

Ciprian Tudosă en Florin Arteni zijn twee van de “juwelen” van het Roemeense roeien

Ciprian Tudosă heeft een uitstekend CV, wat de kansen van het dubbelroeiteam voor mannen vergroot om een medaille te winnen op de Olympische Spelen in Parijs. Hij was Europees kampioen in Poznan, Olympisch vice-kampioen op de Olympische Spelen van Tokio vorig jaar en wereld vice-kampioen in Plovdiv 2018 in de dubbel sculls met Marius Cozmiuc.

Florin Arteni heeft ook veel om trots op te zijn. Hij is wereldkampioen junioren en wist de zilveren medaille te winnen op de Europese Junioren Kampioenschappen.

Elisabeta Lipă: “Roeien is een voorbeeld voor de Roemeense sport!”

Elisabeta Lipă was ook aanwezig in Belgrado, net als bij elke wedstrijd waar geroeid wordt. De voorzitter van het Nationaal Agentschap voor Sport moedigde vanaf de zijlijn de atleten aan en feliciteerde hen die op de Olympische Spelen in Parijs zullen strijden voor zoveel mogelijk medailles voor Roemenië. Na de wereldkampioenschappen in Belgrado, waar roeien vijf medailles verzamelde, twee gouden, een zilveren en twee bronzen, Elisabeta Lipă een boodschap van dank en waardering voor de mensen die elke dag werken om de beste ter wereld te zijn.

“De Roemeense sport is niet stervende. En roeien is het levende bewijs dat als je een team hebt dat topprestaties levert en weet waar het naartoe wil, de resultaten komen. Roeien is een model voor de Roemeense sport, dus ik bedank de atleten met wie ik in Belgrado beefde,” zei Elisabeta Lipă, hoofd van het Nationale Agentschap voor Sport.

Hun uitmuntende prestaties en hun inzet voor teamsport maken hen onze waardering en erkenning waard. Mis de uitzending van het Grote Atleten Gala op PROSPORT.RO en YouTube PROSPORT niet op 30 november om 19:00 uur om te zien wie de winnaars zijn van de Grote Atleten 2023 hoofdprijs! 🌠👏 #MariSportivi2023 #GalaMariSportivi #SportulRomânesc #Prosport #Roemenië #COSR


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *