We zijn GEWELDIG voor Denemarken! Roemenië, 16 doelpunten tegen de gastheer van het wereldkampioenschap handbal voor vrouwen

Het eerste dameshandbalteam van Roemenië heeft dinsdagavond in Herning, voor 12.000 toeschouwers, de laatste wedstrijd van groep E van het Wereldkampioenschap tegen gastland Denemarken nadrukkelijk verloren met een score van 23-39 (10-21).

Beide teams hadden zich eerder gekwalificeerd voor de hoofdgroepen. Aanvoerder Cristina Neagu speelde niet in de derde wedstrijd van Roemenië op het Wereldkampioenschap.

Voor Roemenië scoorde Lixăndroiu 5 doelpunten, Pintea 3, Seraficeanu 3, Ostase 3, Popa 2, Dindiligan 2, Buceschi 2, Badea 2, Gogîrlă 1, en voor Denemarken Jorgensen 10.

We wensten voor Denemarken! Roemenië, 13 doelpunten nederlaag tegen de gastheer van het Wereldkampioenschap handbal voor vrouwen

“We probeerden iets te veranderen in de wedstrijd. In de eerste helft verloren we de wedstrijd. In de tweede helft speelden we met jonge spelers. We hadden veel goede situaties, maar we verloren vaak in goede situaties.

Ik betreur dit resultaat. We moeten mobiliseren en vechten. Ik heb vertrouwen in mijn spelers. We hebben een goed team en ik denk dat we beter kunnen spelen,” zei Florentin Pera na de wedstrijd, geciteerd door Digi Sport.

Roemenië denkt aan kwalificatie voor de kwartfinales van het Wereldkampioenschap handbal voor vrouwenondanks een vernietigende nederlaag tegen Denemarken op dinsdagavond.