Alexandra Nicoleta Anghel, onderscheiden op het Grote Atleten Gala 2023 voor de Europese titel worstelen: “Het is een eer voor mij”. VIDEO

Alexandra Nicoleta Anghel, onderscheiden op het Grote Atleten Gala 2023 voor de Europese titel worstelen: “Het is een eer voor mij”. VIDEO

Alexandra Nicoleta Anghel (26) werd op het ProSport Grote Sporters Gala onderscheiden voor haar gouden medaille op de Europese kampioenschappen worstelen in Zagreb in de categorie 72 kg.

De in Craiova geboren atlete tikte daarmee de grootste prestatie uit haar carrière aan, na het Europees brons dat ze in 2018 in Rusland won en het wereldbrons van vorig jaar in Belgrado.

Daniel Nazare, senior redacteur bij ProSportreikte de trofee uit aan Alexandra tijdens het ProSport 2023 Great Athletes Gala: “Het is voor mij ook een belangrijk moment, want een jaar voor de start van de Olympische Spelen in Parijs wilden we bij ProSport een show doen met alle hoofdrolspelers van Parijs 2024. Op dit moment hebben we 60 atleten, maar ik zal waarschijnlijk het aantal uitzendingen moeten verhogen als het er te veel worden, en dat is wat ik echt wil.”

Alexandra Anghel sprak vervolgens een paar minuten voor een volle zaal: “Het is voor mij een grote eer om vanavond bij jullie te zijn, samen met de meest waardevolle atleten van Roemenië. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om de Roemeense Worstelfederatie te bedanken die me bijstond in de tijd dat ik geblesseerd was en een grote terugslag had. Zonder hun steun zou ik hier vanavond waarschijnlijk niet bij jullie zijn.

Tegelijkertijd wil ik alle mensen achter onze resultaten bedanken, het Roemeens Olympisch en Sportcomité voor hun steun en hulp om onze grootste droom te verwezenlijken, om naar de Olympische Spelen te gaan en natuurlijk om daar te presteren. Het is voor mij een eer om bij jullie te zijn, beste atleten. Ik wil jullie veel succes wensen bij de komende wedstrijden en blijf vooral gezond. Alina Vuc is een van mijn rolmodellen, maar ze is vanavond niet op het gala. Ze is weg naar de Wereld Militaire Kampioenschappen. Sinds ik de worstelhal binnenstapte, is ze mijn idool en nu is ze mijn collega. Ze heeft me veel geholpen.”

Alexandra Nicoleta Anghel heeft haar doel gesteld voor de Olympische Spelen van 2024: “Ik wil goud!”

De CS Universitatea Craiova atlete is er trots op dat ze de belofte die ze haar vader deed voordat hij overleed kan nakomen. Alexandra Anghel zegt dat haar doel Olympisch goud is in Parijs volgend jaar en zei dat ze Bănia niet wilde verlaten, ondanks andere verleidelijke aanbiedingen die ze had van andere clubs in het land, omdat “ik van de stad Craiova hou en ik heb beloofd om hier geschiedenis te schrijven”.

Alexandra Anghel is ook een ambassadeur voor het voetbalteam van Universitatea Craiova. Vorig jaar werd ze uitgenodigd om de aftrap te geven van een wedstrijd in het Ion Oblemenco stadion.

“Ik droomde van deze medaille, ik heb ervoor gewerkt, ik heb veel dingen opgeofferd die een normaal meisje niet zou opgeven. Het vertrouwen dat dit resultaat me geeft, zal me helpen om door te gaan met mijn werk en mijn doelen te bereiken. Achter deze geweldige resultaten zit meer dan alleen werk, namelijk opoffering. Mijn eerste gedachte wanneer ik win en een resultaat behaal gaat naar mijn vader, die ik voordat ik hem verloor beloofde dat ik een groot kampioen zou worden. De categorie waarin ik nu kampioen ben, is geen Olympische. De categorie die geschikt is voor de Olympische Spelen is vier kilo lager dan de kilo’s die ik nu heb. Ik denk niet dat het een nadeel voor me is, want ik neem het nog steeds op tegen de atleten waar ik het op het WK in categorie 68 tegen op moet nemen.

We mogen over alles dromen, dus ik denk zeker aan Olympisch goud. Tot die tijd moet ik nog werken. Ik bid tot God om me gezond te houden, want niets kan me stoppen. In 2019 raakte ik geblesseerd en ik probeerde te blijven vechten. Alle resultaten die ik heb behaald, zijn te danken aan de mentale kracht die ik heb. In 2019 verloor ik vier medailles en in 2020 kon ik niet meedoen aan de kampioenschappen. Ik probeerde te herstellen, maar toen ik weer op de mat stond, kwamen de pijnen weer terug.

Een jaar later werd ik geopereerd, waardoor ik veel vragen heb over mijn toekomst in de sport. Ik bleef doen wat me gezegd werd, zorgde voor mijn training en herstel en nu ben ik weer fit. Sinds de eerste Europese wedstrijd wilde ik dat mijn volkslied werd gezongen en dit gaf me de ambitie om terug te komen en mijn sportieve leven niet op te geven. Ik heb Craiova niet opgegeven omdat ik van deze stad houd. Ik heb hier vrienden en familie en samen met Aurel Cimpoeru heb ik beloofd dat we geschiedenis zullen schrijven voor de stad Craiova”, zei de Europees kampioen.


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *