Waar het nationale team van Roemenië staat bij EURO 2024! Wat Edi Iordanescu heeft gekozen

Waar het nationale team van Roemenië staat bij EURO 2024! Wat Edi Iordanescu heeft gekozen

De nationale ploeg van Roemenië wordt tijdens EURO 2024 ondergebracht in Wurzburg, Beieren, in het Melchior Park Hotel.

Na de loting voor de EURO 2024 groepen, waar Roemenië zal spelen tegen België, Slowakije en de winnaar van de PLAYOFF-B tussen Israël – IJsland / Bosnië – Oekraïne, gingen Edi Iordănescu, zijn tweede man Ionel Gane en teammanager Cătălin Gheorghiu kijken waar de Roemeense delegatie kon verblijven tijdens het toernooi.

Elk nationaal team moest de UEFA voor 30 november een lijst met 12 opties laten zien, vier voor elke regio.

Waar het nationale team van Roemenië staat op EURO 2024! Wat Edi Iordănescu heeft gekozen

Op de website frf.ro staat: “Omdat het driekleurenteam één wedstrijd in Frankfurt en één in München zal spelen, is Roemenië ingedeeld in de regio Zuid-Centraal. Om de 12 opties van de UEFA te kiezen, bezochten de mensen van de nationale ploeg 15 trainingsbases, hotels en trainingsvelden in heel Duitsland. Na de loting en de toewijzing per regio bezocht de bondscoach 3 van de 4 bases die waren uitgekozen voor de regio Zuid-Centraal, volgens de eerder vastgestelde prioriteit. Het vertrek vanuit Hamburg, de plaats van loting, was op 3 december ’s ochtends. Een van hen werd dus die dag gezien en de andere twee op 4 december”.

De beste optie was de trainingsbasis in Wurzburg, een stad op 115 kilometer van Frankfurt, 270 kilometer van München en 300 kilometer van Keulen.

Het treinstation in Wurzburg heeft een directe snelle treinverbinding naar alle drie de steden waar de driekleur zal spelen en ligt op vier kilometer van het hotel. Er wonen bijna 1.500 Roemenen in Wurzburg.

De nationale ploeg verblijft in het Melchior Park Hotel, een viersterrenhotel met drie verdiepingen, een spa, een warm zwembad, een sauna, een koud zwembad en een fitnessruimte.

“De Tricolores zullen tijdens het EK trainen in de AKON Arena, een stadion dat op 4 kilometer van het hotel ligt. Het is eigendom van de Würzburger Kickers, de Beierse regionale leider op dit moment. De ploeg is ook recordhouder voor promotie naar de 2e Bundesliga. Tussen 2011 en 2016 slaagde het erin om op te klimmen van de 6e klasse naar de tweede voetballaag, en scoorde het vier promoties in vijf jaar! Aan het einde van het seizoen 2016-2017 degradeerde het echter naar Liga 3. Het stadion werd voor het laatst gerenoveerd in 2016 en heeft een capaciteit van 13.090 zitplaatsen, waarvan 2.562 op een overdekte tribune. Het heeft een nachtverlichting en een geautomatiseerd irrigatiesysteem. In 2006, tijdens het WK in Duitsland, was het stadion gastheer voor het nationale team van Ghana,” merkt frf.ro ook op.

foto: frf.ro


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *