VIDEO | Grote Atleten Gala 2023. Adi Vasile, boodschap voor het vrouwen handbalteam dat het WK heeft bereikt: “Het is een goede voorzet die ons hoop geeft”.

VIDEO | Grote Atleten Gala 2023. Adi Vasile, boodschap voor het vrouwen handbalteam dat het WK heeft bereikt: “Het is een goede voorzet die ons hoop geeft”.

Adi Vasile, de hoofdcoach van CSM Boekarest, was aanwezig op het door ProSport georganiseerde Gala Mari Sportivi 2023. De bekende coach analyseerde de kansen van Roemenië op het eindtoernooi.

Het evenement, dat werd bijgewoond door Adi Vasile en plaatsvond op 28 november 2023, was bedoeld om degenen te belonen die dit jaar uitstekende prestaties hebben geleverd en zich hebben weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs 2024.

Het ProSport 2023 Great Athletes Gala reikte ook verschillende studiebeurzen uit aan degenen die hebben aangekondigd uit te blinken in hun sportdisciplines.

“2023 is een heel intens jaar geweest met veel hoge mijlpalen, een jaar dat me na verloop van tijd beter zal maken, want ervaring wordt goed als je ervan leert.

We wensen dat het einde van het huidige seizoen uitstekend is voor CSM București, om een uitstekende run te hebben van januari tot april, wanneer het de kwartfinale is om de Final Four te bereiken. Als we de situatie goed managen en gezond zijn, denk ik dat we een goede kans maken op de Final Four.

Ik ben optimistisch voor het nationale team omdat het een loting is die bij ons past, een goede cross-over die ons hoop geeft. Het woord makkelijk bestaat niet op dit niveau. Ik duim voor je

Het is niet makkelijk om naar het pre-Olympisch toernooi te gaan, om naar de Olympische Spelen te gaan, maar door dit eindtoernooi goed te doen hebben we een kans. Het feit dat de Olympische Spelen in Europa zijn helpt ons, we zullen twee plaatsen winnen en dat geeft ons hoop. De vorige keer misten we twee goals, nu hoop ik dat we er nog één hebben om in Parijs te komen.

Voor ongeveer 4-5 jaar hebben we een kern van duidelijke spelers. Ik denk dat het laatste eindtoernooi komt met een soort opwinding voor de Olympische Spelen. Er is een goede navolging de laatste tijd en dat is heel goed,” zei Adi Vasile op het gala georganiseerd door ProSport.

Mislukking tegen Denemarken, maar de baan is gunstig

De nationale ploeg van Roemenië heeft dinsdag in Herning, voor 12.000 toeschouwers, de laatste wedstrijd van groep E van het Wereldkampioenschap, tegen het gastland Denemarken, nadrukkelijk verloren met een score van 39-23 (21-10). Beide ploegen hadden zich eerder geplaatst voor de hoofdgroepen, waar Roemenië Duitsland, Polen en Japan zal ontmoeten.

Het schema van Roemenië:

  • 7 december, 19:00 Roemenië – Duitsland
  • 9 december, 16:30 Roemenië – Japan
  • 11 december, 19:00 Polen – Roemenië

In Voorgroep E versloegen de tricolores eerder Chili (44-19) en Servië (37-28).

De beste twee eindigden in Groep III plaatsen zich voor de kwartfinales, met wedstrijden gepland voor 12-13 december, gevolgd door de halve finales op 15 december en de medaillefinales op 17 december.

Het doel van het nationale team van Florentin Pera is om in de top acht te eindigen, een prestatie die hen dan in staat zou stellen om deel te nemen aan de pre-Olympische toernooien in april 2024.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *