25 procent van Manchester United is VERKOCHT! Wie zijn de kopers

25 procent van Manchester United is VERKOCHT! Wie zijn de kopers

Jim Ratcliffe, voorzitter van de Ineos Group, heeft een deal gesloten om een belang van 25 procent in Manchester United te kopen voor ongeveer 1,25 miljard pond.

De Amerikaanse eigenaren blijven de controle houden, maar de verkoop van een belang van 25% aan de 71-jarige industrieel is de eerste belangrijke desinvestering sinds hun komst in 2005.

De familie Glazer heeft na een jaar van aarzelen eindelijk een aandeel in Manchester United verkocht aan miljardair Jim Ratcliffe.

25 procent van Manchester United VERKOCHT! Wie zijn de kopers

Jean-Claude Blanc, een voormalige grootheid van Juventus en PSG, is een van de kopers van de club.

Miljardair Jim Ratcliffe richtte Ineos op in 1998 en is voorzitter en chief executive van de chemiegroep, waarin hij een belang van 60% heeft.

Ineos heeft geïnvesteerd in verschillende sporten, waaronder voetbal (Lausanne, Nice), wielrennen (Ineos Grenadier, voorheen Team Sky) en Formule 1 (Mercedes).

Sir Dave Brailsford, sportief directeur van Ineos, is bereid om met belangrijke United-medewerkers te praten en zal daarna beslissingen nemen, onder andere over Ten Hag. Brailsford zal een prominente rol hebben, maar het is onduidelijk of hij John Murtough zal opvolgen als United’s directeur voetbal.

De ploeg uit Old Trafford staat na 18 wedstrijden slechts achtste in de Premier League, 12 punten achter koploper Liverpool. Manchester United won de competitie voor het laatst in 2013 en won de Champions League voor het laatst in 2008.

In het huidige kampioenschap eindigde Manchester United onderaan in hun Champions League-groep, waardoor de Europese bekers werden verlaten.

Wat doen we met Super League voetbal?

Zien we over een paar jaar een veelbesproken SuperLeague? Het is heel goed mogelijk, want de voetbalwereld werd donderdag opgeschrikt. Het Hof van Justitie van de Europese Unie oordeelde in het voordeel van de beroemde competitie die begin 2021 zoveel stof deed opwaaien. Het project zou in 2025 het levenslicht kunnen zien, met een nieuwe versie gepresenteerd door A22 Sports, het bedrijf dat het evenement promoot.

Hoewel Real Madrid en Barcelona vanaf het begin geïnteresseerd zijn gebleven, hebben een aantal grote Europese clubs zich uitgesproken tegen de SuperLeague, waaronder Bayern München, de twee clubs uit Manchester (City en United), Atlético Madrid, Inter Milaan, AS Roma, Borussia Dortmund, Sevilla FC en Villarreal, terwijl in Frankrijk PSG, Olympique Marseille en AS Monaco zich tegen het evenement hebben verzet.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *