Fatih Terim, 70 jaar oud, heeft zijn team gevonden buiten Turkije! Waar de “keizer” zal coachen

Fatih Terim, 70 jaar oud, heeft zijn team gevonden buiten Turkije! Waar de “keizer” zal coachen

Fatih Terim, de gewaardeerde Turkse coach, is aangesteld als hoofdcoach van Panathinaikos Athene, zo maakten de groen-witten dinsdagavond bekend op hun officiële website.

De 70-jarige trainer is de man die Panathinaikos na 13 matige seizoenen weer de titel kan bezorgen. “De beste Turkse coach zal het team onmiddellijk overnemen”, kondigde het management van de Griekse hoofdstad aan.

Fatih Terim, 70 jaar oud, heeft zijn team buiten Turkije gevonden! Waar de “Keizer” zal coachen

Na 15 speelronden staat Panathinaikos op de tweede plaats in de competitie met 34 punten, één punt achter koploper PAOK Thessaloniki.

Na zijn vertrek bij Galatasaray na een ambtstermijn van vijf jaar in januari 2022, Fatih Terim nooit een andere ploeg gecoacht. Nu wisselt de coach voor het eerst van land, na alleen in Turkije en Italië te hebben gecoacht en de coach van Turkije te zijn geweest.

De Turk zou een contract hebben tot 2025.

“Deal! Fatih Terim wordt de nieuwe coach van Panathinaikos. Contract tot 2025”, twitterde de Italiaanse journalist Nicolo Schira dinsdagavond.

Fatih Terim tegenover Razvan Lucescu in Griekenland

PAOK Thessaloniki, gecoacht door Razvan Lucescu, leidt de competitie met 35 punten, gevolgd door Panathinaikos (34 punten).

Terim werd in januari 2022 ontslagen bij Galatasaray. Terim, die in december 2017 voor een vierde termijn werd aangesteld bij de club uit Istanbul, slaagde erin om Galataaray in 2018 en 2019 kampioen te maken, maar sindsdien bleven de prestaties achter. Afgelopen zomer tekende hij een contractverlenging van drie jaar.

Terim coachte het team ook van 1996-2000, 2002-2004 en 2011-2013. Hij heeft ook Ankaragucu, Goztepe, Fiorentina, AC Milan en de Turkse nationale ploeg gecoacht.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *