Recordprijzen bij de Australian Open 2024! Wat de winnaars van het enkelspel kunnen krijgen

Recordprijzen bij de Australian Open 2024! Wat de winnaars van het enkelspel kunnen krijgen

De officials van de Australian Open hebben een verhoging van het prijzengeld met 13 procent aangekondigd voor het eerste grote toernooi van het seizoen, naar A$86,5 miljoen (US$59,1 miljoen).

De wedstrijd vindt plaats van 14-28 januari in Melbourne, Australië.

Recordprijzen bij de Australian Open 2024! Wat de winnaars van het enkelspel kunnen krijgen

In 2023 had de Australian Open het laagste prijzengeld van de vier Grand Slam toernooien, US$52,3 miljoen, gewonnen door de Serviër Novak Djokovic bij de mannen en de Wit-Russische Arina Sabalenka bij de vrouwen.

De winnaars van de editie van 2024, waarvan de finales worden gespeeld op respectievelijk 27 januari (vrouwen) en 28 januari (mannen), winnen elk US$ 2,16 miljoen.

Toernooidirecteur Craig Tiley benadrukte dat “de beste spelers ter wereld op gepaste wijze moeten worden beloond”.

De schenking van de Australian Open is de afgelopen tien jaar bijna verdubbeldmaar zelfs vermeerderd is dit nog steeds minder dan de laatste US Open, die 65 miljoen dollar bedroeg.

Vorig seizoen was het totale prijzengeld bij de andere twee Grand Slams US$ 56,9 miljoen voor Wimbledon en US$ 54,9 miljoen voor Roland Garros, hoger dan bij de Australian Open.

Opvallende afwezigheid op de Australian Open

Karolina Muchova heeft haar hand geblesseerd en kondigde donderdag aan dat ze niet zal spelen in het eerste Grand Slam toernooi van 2024, de Australian Open.

Karolina Muchova (27, ranking 8 WTA) blesseerde haar rechterpols in september tijdens de US Open, waar ze de halve finale bereikte. Door de blessure miste ze de WTA Masters in oktober en nu moet ze zich terugtrekken van de Australian Open.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *