De kampioen in kempo en taekwondo is ook een BUREAU: “Ik heb judo- en bokstraining toegevoegd”.

De kampioen in kempo en taekwondo is ook een BUREAU: “Ik heb judo- en bokstraining toegevoegd”.

Karina Mihuța zit in de 11e klas van een van de beste middelbare scholen in Oradea en doet sinds haar 8e aan contactsporten. Het meisje eindigde de 10e klas met een 9,70 gemiddeld en bekent dat niemand haar aanraakt omdat ze kempo, taekwondo en boksen kent.

Karina Mihuța is 17 jaar oud en is kampioen in kempo en taekondo. Toen ze acht was, nam haar vader haar mee naar taekwondo om zelfverdediging te leren. Van daaruit was het één stap naar contactsporten.

“Ik ging verder met kempo en voegde judo- en bokstraining toe, maar ik doe alleen mee aan taekwondo en kempo,” zei Karina Mihuța, die kampioen is in kempo en taekwondo.

De sportster houdt het meest van kempo en legt uit waarom

“Bij kempo voel ik me thuis. Kempo is mijn tweede familie”, aldus Karina Mihuța, die ook een balans opmaakte van de medailles die ze heeft gewonnen in de sporten die ze beoefent: “Een paar dagen geleden heb ik ze geteld en ik heb er ongeveer 85, 90”.

Het jonge meisje zit in de 11e klas en is ook erg goed op school: “Ik heb een beurs, ik heb de 10e klas afgesloten met een 9,70 gemiddeld op een van de beste middelbare scholen in Oradea, ik zit in de theorie”.

De atlete geeft toe dat haar vrije tijd volledig ontbreekt: “Ik heb een zeer strikte routine, school, studeren, trainen en dan weer studeren, dan me klaarmaken voor de volgende schooldag en alles wordt dag na dag herhaald”.

Uit liefde voor kempo komt het meisje meedoen aan wedstrijden in Boekarest, ook al is de rit van Oradea naar de hoofdstad lang: “Als je het me 2 of 3 jaar geleden had gevraagd, zou ik hebben gezegd dat het een kwelling voor me was, maar nu is het een plezier geworden”.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *