Sorana Cîrstea zegevierde met 6-0, 4-1 op de Australian Open en verloor onverklaarbaar haar wedstrijd

Sorana Cîrstea zegevierde met 6-0, 4-1 op de Australian Open en verloor onverklaarbaar haar wedstrijd

Sorana Cîrstea, 26e op de wereldranglijst en als 22e geplaatst, is dinsdag verrassend uitgeschakeld in de openingsronde van de Australian Open, de eerste Grand Slam van 2024.

Alle drie de Roemenen in het enkelspel in Melbourne verloren in de eerste ronde, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian en Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea leidde met 6-0 en 4-1 op de Australian Open en verloor haar wedstrijd op onverklaarbare wijze.

Onze speelster won de eerste set van haar wedstrijd tegen de Chinese speelster Yafan Wang, 97e op de wereldranglijst, met 6-0, maar verloor de volgende twee sets met 5-7 en 2-6.

De wedstrijd duurde 117 minuten.

In de tweede ronde speelt de Chinese tegen de winnares van de wedstrijd tussen de Britse wildcard Emma Raducanu, 299e op de wereldranglijst, en de Amerikaanse Shelby Rogers, 156e op de wereldranglijst.

Cîrstea eindigde met 25 winners tegen 21 van haar tegenstandster, maar maakte meer unforced errors, 31-24.

Sorana Cîrstea, die dit seizoen nog steeds zonder overwinning is, versloeg Wang in 2017 in de eerste ronde in Wuhan met 6-3, 6-3. De Chinese had hun eerste ontmoeting in 2015 in Saint-Gaudens (Frankrijk) in de eerste ronde gewonnen met 7-6 (7/1), 4-6, 6-2.

Cîrstea ontvangt 120.000 Australische dollar en 10 WTA-punten voor haar vooruitgang. Ze speelt ook in het dubbelspel, samen met de Kroatische Donna Vekic.

In het dubbelspel Ana Bogdan

De Roemeense tennisster Ana Bogdan en de in Slowakije geboren Spaanse Rebeka Masarova hebben zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel van de Australian Open na een 6-4, 6-4 overwinning op Ulrikke Eikeri (Noorwegen)/Catherine Harrison (VS) in Melbourne.

Bogdan en Masarova boekten de overwinning na één uur en 33 minuten.

Ana Bogdan en Rebeka Masarova verzekerden zich van een cheque van A$53.000 en 130 WTA-dubbelpunten.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *