Novak Djokovic – Jannik Sinner, de grote wedstrijd van de halve finales van de Australian Open 2024

Novak Djokovic – Jannik Sinner, de grote wedstrijd van de halve finales van de Australian Open 2024

Jannik Sinner heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Australian Open 2024 door Andrey Rublev met 6-4, 7-6 (5), 6-3 te verslaan en het op te nemen tegen Novak Djokovic.

Novak Djokovic heeft Taylor Fritz verslagen met 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3.

Djokovic heeft een record van tien titels gewonnen in Melbourne in 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021 en 2023.

Novak Djokovic – Jannik Sinner, de grote wedstrijd in de halve finales van de Australian Open 2024

Hij heeft nu 33 opeenvolgende Australian Open overwinningen en heeft Monica Seles geëvenaard in dit hoofdstuk.

“Dat is waar ik voor train, om tegen de beste spelers ter wereld te spelen. Djokovic heeft natuurlijk een ongelooflijk record hier, dus het is een plezier voor mij om tegen hem te spelen, vooral in de laatste ronde van het toernooi waar dingen een beetje interessanter zijn. Ik kijk ernaar uit. Het wordt moeilijk, dat weet ik. Ik zal controleren wat controleerbaar is, wat betekent dat ik 100% zal geven, de juiste instelling zal hebben, zal vechten voor elke bal en dan zien we wel wat het resultaat is. Meer kan ik niet doen. Het maakt echt niet uit wie mijn tegenstander is, ik kijk ernaar uit en zal proberen me zo goed mogelijk voor te bereiden,” zei Sinner.

“Wat kan ik zeggen over Sinner? Hij had een uitstekend seizoen 2023, vooral op het eind. Hij won de Davis Cup, hij versloeg me twee keer, hij is in geweldige vorm, hij heeft zoveel vooruitgang geboekt,” zei Djokovic ook.

Ik heb geluk dat ik hem weer ontmoet en in zo’n stadium van het toernooi. Hij is de beste speler ter wereld en het zal moeilijk worden. Het enige wat ik kan controleren is mijn houding op het veld en de manier waarop ik de bal sla. Ik zal proberen mijn best te doen – Jannik Sinner

Djokovic en Sinner hebben elkaar tot nu toe zes keer ontmoet, waarbij de Serviër een 4-2 voorsprong heeft.

“We moeten het heel duidelijk maken. Zij zijn de favorieten. Ze is de titelverdediger, ze heeft nog geen set verloren en ze ziet er zelfverzekerd uit. Djokovic heeft het toernooi tien keer gewonnen. Als hij niet de favoriet is, dan weet ik niet wie wel,” zei Boris Becker over Aryna Sabalenka en Novak Djokovic.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *