De winnaars van het Roemeense gymnastiekgala hebben hun doel voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs bekendgemaakt

De winnaars van het Roemeense gymnastiekgala hebben hun doel voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs bekendgemaakt

De meest getalenteerde gymnasten van 2023 stonden in de schijnwerpers tijdens een show in het Metropolitan Circus in Boekarest.

Turnen vierde de successen van vorig jaar in het Metropolitan Circus in Boekarest en maakte plannen voor het uitdagende seizoen 2024. Sabrina Voinea, Andrei Muntean en David Gavrilovici waren de beste atleten in respectievelijk artistieke en aerobe gymnastiek. Tegelijkertijd hadden de deelnemers aan het Roemeense Gymnastiekgala het voorrecht om voor het eerst het volkslied van de gymnastiek te horen.

Sabrina Voinea, de meest waardevolle turnster van 2023, schitterde in een groene avondjurk met een bijpassende ketting om haar nek en bekende dat ze er niet lang over had gedaan om haar outfit uit te kiezen.

De winnaars van het Roemeense gymnastiekgala kijken uit naar de Olympische Spelen van Parijs 2024

“Het kostte me een half uur om het uit te kiezen. En het kost me ongeveer 20 minuten om mijn make-up te doen. Ik doe mijn make-up graag in mijn vrije tijd en tijdens de wedstrijd,” zei Sabrina Voinea, Roemeens gymnaste van het jaar 2023.

Voor Sabrina is dit een jaar met hoge doelen. Ze hoopt in de zomer twee Europese titels en minstens één Olympische medaille te winnen. “Ik wil dit jaar minstens twee gouden medailles veroveren op de Europese kampioenschappen en dan terugkomen met minstens één medaille van de Olympische Spelen,” zei Sabrina Voinea.

Andrei Muntean, uitgereikt door Marian Drăgulescu

Andrei Muntean, de enige Roemeen die zich kwalificeerde voor de Olympische Spelen in het mannen turnen, ontving de prijs voor beste turner uit handen van Marian Drăgulescu.

“Welk advies moet ik Andrei geven voor de Olympische Spelen? Om te focussen, zich te concentreren op wat hij wil, hard te werken en niet op te geven totdat hij is waar hij wil zijn,” zei Marian Drăgulescu, meervoudig wereld- en Europees turnkampioen.

Voor Andrei Muntean was de gekozen locatie voor het gala perfect. Andrei was gefascineerd door de virtuoze momenten die sommige bands ten gehore brachten en beloofde terug te komen, vooral omdat hij sommige artiesten al kende, als voormalig turner. “Ik was hier een paar jaar geleden, maar ik denk dat ik terug zal komen, want ze gaven een geweldige show en ik ben blij dat ik de kans kreeg om ze te zien. Ik ken er hier veel en ik ben blij dat ik de kans krijg om ze niet alleen in de gymzaal te zien, maar ook hier in het circus”, voegde Andrei Muntean eraan toe.

Turner heeft één wens voor 2024

“Ik wil zo goed mogelijk in vorm komen, mijn parallelle oefening verbeteren en op de Olympische Spelen de kans krijgen om te strijden voor een Olympische medaille, de droom van elke atleet,” zei Andrei Muntean.

Voor Carmencita Constantin, voorzitster van de Roemeense Gymnastiek Federatie, is 2024 ook een jaar van grote uitdagingen: “We gaan door met de wedstrijden in artistieke gymnastiek voor mannen waarin we proberen om naast Andrei nog andere atleten te kwalificeren. We zitten in een World Cup serie en dan is er de Europese Kampioenschappen in april en pas dan zullen we de kwalificaties weten. Voor de meisjes is er ook een competitie, zij ook, we weten nog steeds niet wie ons zal vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen, in die zin dat we een regeling hebben waarbij ze verschillende reeksen controles hebben en wie het fitst is en de beste score heeft, zal deel uitmaken van het team dat naar de Europeanen gaat. Voor de Olympische Spelen begint de selectie dan weer van voren af aan.”

Volkslied turnen gelanceerd

Ter gelegenheid van het Gala werd het nieuwe gymnastiek volkslied, gecomponeerd door Andrei Păunescu, gelanceerd. Iedereen was enthousiast, ook al gaven sommigen toe dat ze geen stem hadden.

“Het is een heel heftig volkslied, dat ik niet kan wachten om te zingen. En ik kan niet wachten tot na de Olympische Spelen, wanneer we zegevierend terugkomen en het gymnastiek volkslied wordt gezongen,” voegde Andrei Muntean eraan toe.

“Ik weet zeker dat de atleten weten dat het met hen in gedachten is gecomponeerd, ze weten dat alle kinderen het voor hen hebben gezongen en we zullen een video hebben en ik hoop dat deze video hen zal vergezellen en dat ze er vanaf nu voor alle wedstrijden naar zullen luisteren”, zei Carmencita Constantin ook.

“Het idee is super OK, super mooi. Ik heb het net gehoord, kreeg die kaart om de tekst ook te bekijken. Het klinkt goed, het is dynamisch, catchy, pakkende muziek, het is OK. Ik zing overal, alleen heb ik niet echt een stem, ren van me weg als ik begin te zingen”, besloot Marian Drăgulescu.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *