Het Roemeense nationale waterpoloteam voor mannen had geen kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar “ving” het ticket naar Parijs 2024

Het Roemeense nationale waterpoloteam voor mannen had geen kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar “ving” het ticket naar Parijs 2024

Het Roemeense nationale mannenpoloteam haalt de Olympische Spelen van Parijs 2024 nadat Zuid-Afrika zich terugtrok.

Ons nationale team eindigde tiende op het wereldkampioenschap in Doha, maar de driekleur gaat naar de Olympische Spelen nadat Zuid-Afrika zich officieel terugtrok uit de competitie.

Frankrijk, Hongarije, Griekenland, Japan, de VS, Spanje, Australië, Servië, Kroatië, Montenegro, Italië en Roemenië zijn de gekwalificeerde teams voor de Olympische Spelen.

Het Roemeense nationale poloteam voor mannen had geen kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar heeft zijn ticket voor Parijs 2024 “geperforeerd”.

“Ik ben ongelooflijk blij en ik wil de jongens en de hele technische staf feliciteren met de buitengewone prestatie,” zei Alexandru Matei, voorzitter van de Roemeense Polo Federatie, volgens sport.ro, die speler was bij de laatste deelname van het nationale team aan de Olympische Spelen, in 2012.

Het polotoernooi in Parijs begint eind juli en duurt tot 11 augustus. Er zijn twee groepen van zes teams en vier teams zullen zich kwalificeren voor de kwartfinales.

Het is de eerste keer dat Roemenië deelneemt aan de Olympische Spelen na een onderbreking van 12 jaar.

“Ik wist van niets. Vandaag kreeg ik het nieuws. We hebben geprobeerd zo goed mogelijk te spelen op dit WK en ons zo goed mogelijk te plaatsen in de hoop ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Dat was ons doel en dat is eindelijk bereikt. Het was een grote vreugde. We gingen allemaal naar het zwembad om naar de WK-finale te kijken (n.r. Kroatië versloeg Italië op strafschoppen) en de World Aquatics belde ons en vertelde ons dat we naar de Olympische Spelen gingen. Het was een gevoel dat ik niet kan beschrijven. Ik denk dat in het leven van elke atleet de grootste motivatie is om naar de Olympische Spelen te gaan, omdat het de meest prestigieuze wedstrijd is. Wij, als team, een jong team, waren erg opgewonden en keken ernaar uit om daarheen te gaan en met de besten van de wereld te spelen,” zei Andrei Prioteasa, de belangrijkste man van het nationale team, volgens Eurosport.

“Olympische Spelen – Parijs 2024. Roemenië heeft zijn tegenstanders voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 gevonden! In Groep A krijgt Roemenië gezelschap van Kroatië, Italië, Griekenland, de Verenigde Staten en Montenegro. De waterpolocompetitie begint op 28 juli. Elk moment zal tellen en de emoties zullen hoog oplopen! Roemenië zal klaar zijn om alles te geven en geschiedenis te schrijven in Parijs 2024! Veel succes! Go Romania!” zegt de Roemeense Polo Federatie.

foto: Facebook.com/FederatiaRomanadePolo


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *