VEROORDELEN. Dani Alves, 4 jaar en 6 maanden in de gevangenis voor verkrachting!

VEROORDELEN. Dani Alves, 4 jaar en 6 maanden in de gevangenis voor verkrachting!

De Braziliaanse voetballer Dani Alves, een voormalige speler van FC Barcelona, heeft op donderdag 22 februari een straf van vierenhalf jaar gekregen voor het verkrachten van een jonge vrouw in de Catalaanse hoofdstad.

Het misdrijf vond eind 2022 plaats, aldus persbureau EFE.

Alves, in voorlopige hechtenis sinds januari 2023

Dani Alves zit sinds 20 januari 2023 in voorarrest.

Hij wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van een 23-jarig meisje in de nachtclub Sutton in Barcelona in de nacht van 30 op 31 december 2022. Op dat moment was de Braziliaan een paar dagen op vakantie in Barcelona nadat hij had deelgenomen aan het WK in Qatar met het “auriverde” nationale team.

In het vonnis van donderdag veroordeelde afdeling 21 van de rechtbank van Barcelona de Braziliaanse international tot vier en een half jaar gevangenisstraf, vijf jaar voorwaardelijk en negen jaar afstand nemen van het slachtoffer, dat hij moet compenseren door haar 150.000 euro aan te bieden voor het misdrijf van aanranding.

De Spaanse aanklager had negen jaar gevangenisstraf gevraagd voor Dani Alves, terwijl de privé-aanklager 12 jaar gevangenisstraf had gevraagd.

Tijdens het proces ontkende de voormalige rechtsback de aanklachten.

Tegen de beslissing van de rechtbank kan beroep worden aangetekend, meldt de BBC.

Dani Alves, een van de meest succesvolle voetballers in de geschiedenis

De 40-jarige Dani Alves is een van de meest succesvolle voetballers uit de geschiedenis. Hij won 23 trofeeën met FC Barcelona, waar hij tussen 2008 en 2016 speelde.

Tijdens zijn carrière speelde de Braziliaan ook voor Sevilla FC, Juventus Torino, Paris Saint-Germain en Sao Paulo FC, en op het moment van zijn arrestatie stond hij onder contract bij het Mexicaanse team Pumas UNAM, dat hem onmiddellijk ontsloeg nadat de beschuldigingen tegen hem naar buiten kwamen.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *