Het laboratorium dat door Ion Țiriac wordt beschuldigd van het verkeerd behandelen van het bloedmonster van Simone Halep, officiële reactie vóór de uitspraak van het CAS: “Ze moeten bewijs hebben”.

Het laboratorium dat door Ion Țiriac wordt beschuldigd van het verkeerd behandelen van het bloedmonster van Simone Halep, officiële reactie vóór de uitspraak van het CAS: “Ze moeten bewijs hebben”.

Het laboratorium dat door Ion Țiriac werd beschuldigd van het verkeerd behandelen van het bloedmonster van Simone Halep heeft officieel gereageerd op de beschuldigingen van de miljardair, vlak voor de uitspraak van het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS). In de dopingzaak wordt Simona verdedigd door de Amerikaanse advocaat Howard Jacobs.

Zakenman Ion Țiriac, aanwezig op het Sportgala, schuwde het niet om te praten over de dopingzaak waarbij Simona Halep betrokken is. De voormalige tennisser beweerde, geciteerd door Agerpres, dat het bloedmonster “enigszins verkeerd behandeld” was.

“Wat ik over Simona moet zeggen, dat weet ik niet beter dan jullie, want zij mag niet spreken of heeft het advies gekregen om niet te spreken. Maar gezien het feit dat we nu weten dat het bloedmonster enigszins mishandeld is, laten we het niet anders noemen, in Roemenië, genomen om 5:30 ’s ochtends, en het moest min 3 graden worden in drie uur, in ik weet niet welk lab… dat had nergens toegelaten mogen worden. Genomen zelfs na al die tijd.”, zei de voormalige tennisgrootheid destijds.

De reactie van de vertegenwoordigers van het lab

De directeur van het WADA-geaccrediteerde laboratorium in Boekarest, Cristina Stan, gaf meer details over het monster van de voormalige WTA-leider.

“De heer Țiriac moet al zijn beweringen staven. Hij moet daarvoor ook bewijs hebben. De vereisten van WADA (World Anti-Doping Agency) zijn zeer streng en de ontvangen accreditatie bewijst de competentie van het laboratorium, het personeel, om geldige resultaten af te leveren. Alles wordt geëvalueerd, van de ontvangst tot de apparatuur, tot de omstandigheden, alles.

We kunnen op geen enkele manier weten van wie het monster is. Het lab werkt met codes, niet met namen van atleten. De testautoriteit (ITIA) is het enige bevoegde instituut. We moeten geduld hebben. Alle benodigde gegevens zijn ingediend bij het Hof van Arbitrage voor de Sport en we zullen binnenkort een beslissing krijgen. En een motivering van de beslissing en dan zullen we zien wie en hoe fout zat.

De monsters worden bewaard in een koelcel, waar de temperatuur 24 uur per dag wordt gecontroleerd, dus alles wordt in de gaten gehouden. Het monster gaat vergezeld van de thermometer, de datumlogger, vanaf het moment dat het wordt geoogst totdat het op de homogenisator wordt gelegd. Bij ons is alles procedureel, wordt alles geregistreerd en is er een dubbele controle vanaf de ontvangst tot na de rapportage van de resultaten. Het laboratorium neemt alle maatregelen om het risico op fouten te minimaliseren. Want je kunt een risico niet tot nul reduceren, hoe graag je dat ook zou willen. Alles wordt hoe dan ook geregistreerd.Cristina Stan vertelde aan iAMsport.

FOTO – Archief


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *