Cristiano Bergodi, reactie op de escapade van Albu en Borza uit de CLUB: “Ze kregen een boete, maar we zullen ze niet als criminelen behandelen”

Cristiano Bergodi, reactie op de escapade van Albu en Borza uit de CLUB: “Ze kregen een boete, maar we zullen ze niet als criminelen behandelen”

Rapid coach Cristiano Bergodi zei dat Alexandru Albu en Andrei Borza, die feestvierden op de club na de nederlaag tegen Poli in Iasi, een boete kregen en naar het tweede team van de Giules werden gestuurd.

Alexandru Albu en Andrei Borza verlieten het kamp zonder toestemming en gingen zaterdagavond naar een nachtclub na de 1-3 nederlaag van Rapid tegen Poli Iasi.

Ze kregen elk een boete van bijna €12.500 en zitten niet bij de selectie voor de wedstrijd tegen UTA Arad, de wedstrijd vindt woensdag om 21:00 uur plaats in de Superliga.

Cristiano Bergodi, reactie op de ontsnapping van Albu en Borza uit de club: “Ze kregen een boete, maar we zullen ze niet als criminelen behandelen”

De coach sprak met de twee en legde de huidige situatie van Albu en Borza bij Rapid uit. “Ze hebben een financiële sanctie gekregen. Ik heb een gesprek met ze gehad, de een schreef me, de ander belde me, de jongen (n.r. – Borza). Ze begrepen goed dat ze fout zaten, maar we zullen ze niet behandelen als gangsters of zo… Ze zaten fout, ze weten dat ze fout zaten, we zullen zien wat er de komende dagen met ze gebeurt. Maar vergeving in het christendom komt van God. En ik ben een persoon die dat begrijpt. Ik heb in het verleden fouten gemaakt als speler toen ik jong was. Ik verplaats me ook in Alex en Andrei. Ze begrijpen het, ze zijn erg teleurgesteld. Ze hebben me om vergiffenis gevraagd en dan zullen we zien wat er na deze wedstrijd gebeurt. Ze hebben in ieder geval een boete gekregen en dat is normaal. Maar laten we ze niet behandelen alsof het een grote ruzie was… Want het is geen probleem”, zei Cristiano Bergodi.

Hij vervolgde: “Ze trainen vandaag en morgen met het tweede team van de club. En donderdag zien we wel. Ik heb met ze gesproken, de een is 30 en de ander 18… het is tenslotte voetbal, wat doen we. Ik zou het iedereen vergeven, want van fouten leer je. Zo worden ze waarschijnlijk nog sneller volwassen, in ieder geval Borza, die nog een kind is. Wat kunnen we doen, laten we ze de kop geven. Het zijn twee spelers. Ze zien eruit alsof ze iets gedaan hebben… en ze worden behandeld als gangsters. Natuurlijk zijn ze boos, ik was ook boos toen ik erachter kwam. Het is niet collegiaal wat ze hebben gedaan. Ze schamen zich ook, arme drommels, tegenover mij en hun collega’s voor wat ze gedaan hebben. Natuurlijk mochten ze dat niet doen na die wedstrijd. Vooral omdat de supporters teleurgesteld kwamen en gingen. Als je wint, ga je tenminste… we zijn mensen met een hart, we zijn geen robots. We zullen het de komende dagen zien.”


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *