De EUROPESE kampioen bereidt zich voor om aanklager te worden

De EUROPESE kampioen bereidt zich voor om aanklager te worden

Ioana Sîngeorzan, gouden medaillewinnaar in 2023 bij de continentale tafeltenniscompetitie voor atleten onder 19 jaar, leidt het leven van atleet en student parallel. Ze komt oorspronkelijk uit Bistrita, studeert rechten en zegt dat ze na haar carrière als wedstrijdsporter als aanklager aan de slag wil.

Ioana Sîngeorzan (20) vertegenwoordigt de nieuwe golf in het Roemeense tafeltennis. Ioana is meervoudig nationaal en Europees jeugdkampioen en heeft plannen voor haar carrière op de lange termijn.

Ze wil de Olympische medaille in tafeltennis halen, maar ze heeft ook het beroep gekozen dat ze wil volgen als ze klaar is met de sport. En om dit te kunnen doen, offert ze veel van haar vrije tijd op om rechten te studeren.

De Europees kampioen bereidt zich voor om officier van justitie te worden

“Het is moeilijk om rechten te studeren en een topsporter te zijn. Ik heb ervoor gekozen om op afstand te studeren en het stelt me in staat om een meer ontspannen schema te hebben, zodat ik me ook op de training kan richten. Als ik naar een gewone voltijdsopleiding was gegaan, weet ik niet of ik het had volgehouden. Ik weet wat ik in de toekomst wil, doorgaan met tafeltennis op het hoogste niveau en daarna officier van justitie worden”, aldus Ioana Sîngeorzan, lid van het Roemeense nationale tafeltennisteam.

Ioana heeft tot nu toe in haar carrière veel close matches en overwinningen behaald die haar medailles en trofeeën op nationaal en Europees niveau opleverden. De belangrijkste triomf is volgens haar echter tegen een Roemeense: “Mijn mooiste overwinning was toen ik Bernadette Szocs versloeg. Het was een verrassing voor me, de eerste en enige keer dat ik van haar won…Bernie was mijn idool toen ik jonger was”.

De Europese tafeltenniskampioene heeft geen bijgeloof, zoals veel atleten, maar ze doet geen afstand van een voorwerp dat ze altijd bij zich heeft, of het nu tijdens wedstrijden, trainingen, trainingskampen of haar vrije tijd is. “Ik kan niet spelen zonder horloge om mijn pols, of het nu tijdens een training of wedstrijd is. Ik draag al een horloge sinds ik klein was, zonder horloge heb ik het gevoel dat ik iets mis”, voegt Ioana Sîngeorzan toe.

2023, een profieljaar voor Ioana

Ioana Sîngeorzan, afkomstig uit Bistrita, had een extreem druk jaar in 2023 vanuit professioneel oogpunt, maar de jonge vrouw leverde grote prestaties. In slechts drie weken behaalde ze de belangrijkste overwinningen van het jaar: drie Balkan-titels (in Griekenland) en continentaal goud in Polen, met het Roemeense U19-team, op de Europese kampioenschappen in Gliwice.

Foto: frtm/facebook


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *