HALEP SCANDAL. Cristian Tudor Popescu kon het niet langer laten en schold haar uit: “Tractor meisje”.

HALEP SCANDAL. Cristian Tudor Popescu kon het niet langer laten en schold haar uit: “Tractor meisje”.

Cristian Tudor Popescu kon de kans niet laten om zijn mening te geven over de eerste wedstrijd van Simona Halep sinds haar terugkeer in het professionele circuit.

De Roemeense verloor op dinsdag 19 maart op de Miami Open in de eerste ronde met 6-1, 4-6, 3-6 van Paula Badosa (26 jaar, WTA 73).

Hoe CTP de comeback van Simone Halep becommentarieerde

Toch prees CTP de manier waarop Simona Halep heeft gepresteerd na een gedwongen onderbreking van 17 maanden.

De gerenommeerde mediaman had harde kritiek op de Deense Caroline Wozniacki, die een onuitgelokte aanval op de Roemeense lanceerde door voor de wedstrijd te zeggen dat atleten die op doping werden betrapt “geen wildcards” zouden moeten krijgen.

Ik zei dat de grafiek over de herintrede van Simone Halep in de “atmosfeer” hoogstwaarschijnlijk zal beginnen met een goede wedstrijd, waarin ze zal worden gedreven door de dorst om te tennissen na zo’n lange tijd. Dat is wat er gebeurde, maar niet een hele wedstrijd, maar een set.

De eerste set tegen Paula Badosa was niet alleen opmerkelijk in score, 6-1 voor Simona, maar ook in haar houding op de baan. Ze speelde “in vijandschap”, maar met vreugde, alsof ze de vele pijnlijke maanden die ze had doorgemaakt wilde uitwissen. Ze zag er gespierd uit, vastberaden, had geweldige technische prestaties, vooral met haar backhand, er was geen “roest” zichtbaar bij haar.

Toen, onvermijdelijk, begon haar fysiek plaats te maken voor Badosa’s spelveranderende, steeds luidere en agressievere spel. Niet als algemene weerstand. Hier kun je zien dat Simona niet is gestopt met trainen, maar aan de polsen, nu de rechterschouder.

Ik denk dat deze verloren wedstrijd een overwinning is voor Simona, omdat het het vooruitzicht opent dat ze terugkeert naar het niveau waarmee ze is opgericht. Dus ze zou niet beïnvloed moeten worden door het gelul van de “tractorist” Wozniacki, die zei dat spelers die positief getest zijn geen wildcard zouden moeten krijgen, gedwongen zouden moeten worden om vanaf nul te beginnen. Simone reageerde kalm en vastberaden: “Laat haar het CAS-besluit lezen. Ik heb niet gedopeerd, ik heb niet vals gespeeld.”“, reageerde Cristian Tudor Popescu op Facebook.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *