Tricolour tafeltennissers gaan naar Euro vanaf eerste plaats!

Tricolour tafeltennissers gaan naar Euro vanaf eerste plaats!

De meisjes en jongens van de Roemeense nationale seniorenteams hebben zich zonder emoties gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap in Malmo. Beide teams eindigden de groepsfase op de eerste plaats, met wedstrijden die eindigden in 3-0.

De meisjes en jongens van de nationale seniorentafeltennisteams gaan arm in arm naar de Europese kampioenschappen in Malmo in september. De atleten speelden gisteravond hun laatste groepswedstrijden in de Multipurpose Hall in de hoofdstad.

Zowel de spelers van Viorel Filimon, tweevoudig Europees kampioen en zilveren medaillewinnaars op het laatste continentale eindtoernooi, als de jongens van Andrei Filimon eindigden de groepen op de eerste plaats.

Tricolour tafeltennissers gaan naar de Euro vanaf de eerste plaats!

Eliza Samara, Bernadette Szocs en Adina Diaconu hebben Hongarije met 3-0 verslagen.

“Ik voel me heel goed, ik ben heel blij, vooral dat we thuis speelden, in Boekarest. Als je thuis speelt, wil je altijd winnen,” zei Eliza Samara, lid van het Roemeense seniorentafeltennisteam.

Eli kwam als laatste aan de tafel en vocht tegen een Roemeense vrouw uit Hongarije: “Ik zei tegen meneer Filimon dat hij niet zo hard moest praten, want mijn tegenstander begrijpt alles.”

Aan het einde van de wedstrijd tegen Hongarije liet Eliza ook het voorwerp zien dat ze nooit verlaat en dat haar altijd geluk brengt: “Het is een klein icoontje dat ik van mijn moeder heb en elke keer als ik van paddle cover wissel is het bij me. Wat het ook is”.

Bernadette Szocs heeft haar plannen voor het Europees kampioenschap in Zweden al gemaakt. “Het doet me nog steeds pijn dat we goud verloren in Cluj en ik wil de gouden medaille mee naar huis nemen en wraak nemen,” zei Bernadette.

In hun groep versloegen Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu en Andreea Dragoman ook Turkije met 3-0 in beide wedstrijden en Hongarije met 3-1 in de eerste leg.

Eerste plaats voor de jongens

De atleten van de nationale ploeg paradeerden voorbij Slovenië en kwalificeerden zich voor het Europees kampioenschap in Malmo 2023 met straight wins in hun groepswedstrijden, 3-0.

“Het is een geweldig gevoel. Dit was ons doel, ook al waren we voor deze wedstrijd gekwalificeerd, we kwamen in volle vorm en gaven ons beste beentje voor”, aldus Ovidiu Ionescu, lid van het Roemeense seniorentafeltennisteam.

“Ik ben erg blij met deze kwalificatie. Ik heb er hard voor gewerkt. In al deze wedstrijden zagen we eruit als een echt team”, verklaarde Cristi Pletea, lid van het Roemeense seniorentafeltennisteam, en Hunor Szocs voegde daaraan toe: “Als ik na 20 jaar carrière zo blij ben met deze kwalificatie, betekent dit dat ik deze sport nog steeds met passie beoefen en dat ik heel gelukkig ben. We hebben allemaal hard gewerkt om naar Malmo te gaan. We zullen vanaf nu werken voor een medaille”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *