Bar Fight! review – uitmaakkomedie verandert in drinkwedstrijd confrontatie

Bar Fight! review – uitmaakkomedie verandert in drinkwedstrijd confrontatie

Een ongelukkig stel beslecht hun rivaliteit via een reeks onbenullige uitdagingen in een film die onhandig acteerwerk verwart met sfeer.
Deze scheidingskomedie in LA heeft tenminste een leuk haakje: wanneer een langdurig koppel uit elkaar gaat, wie krijgt dan het recht om te drinken in hun favoriete bar? Na vijf jaar samen zijn de flanellen timmerman Allen (Luka Jones) en de ambitieuze talentagent Nina (Melissa Fumero) bezig met wat Los Angelenos nu een “bewuste ontkoppeling” noemen. Omdat ze nooit ruzie hadden toen ze samen waren, verloopt hun scheiding op dezelfde soepele manier – tot ze op dezelfde avond voet zetten in de Martinez Bar & Lounge, allebei voor het eerst als singles in de stad. De loyaliteiten van het personeel zijn verdeeld, dus komen ze met een beslissing: Allen en Nina moeten een best-of-three bar challenge ondergaan, waarbij de verliezer voorgoed “eighty-sixed” is.
Debuterend regisseur Jim Mahoney krijgt in het begin een lekkere buzz te pakken door Bar Fight! neer te zetten als een upbeat Californische kerstaffaire in de traditie van Shane Black, met een ritmische klik in zijn pas als de personages het tegen elkaar opnemen voor de toonbank. Hij probeert van Martinez een Cheers-achtige thuisbasis te maken, met dronken dramatis personages zoals de zachtaardige manager Dick (Vik Sahay), de zilverkleurige barman Mason (Daniel Dorr) en de kokkin Elena (Dot Marie-Jones).
Deze mini-drama’s zijn verweven met de centrale competitie, maar Mahoney gaat vreemd genoeg niet in op de achtergrondverhalen van de belangrijkste rivalen. Er is enige karakterontwikkeling in het laatste deel, waarin de vastgeroeste aard van Allen en de rusteloosheid van Nina naar voren komen. Zonder deze extra diepte voor het grootste deel van de speelduur, is Bar Fight! gebaseerd op oninteressante uitdagingen (trike-racen; geblinddoekt darten) en zelfvoldane hoon, zoals Nina’s hulpje Chelsea (Rachel Bloom) haar vriend aanmoedigt om “wat lullen te wroeten”. (Ze lijkt het bezinksel van Steven Stifler te hebben opgedronken.) Bar Fight! wil de beste avond uit van je leven zijn, maar – doordat het onbetrouwbaar dronken acteren verwart met ambiance – voelt het overal behoorlijk ersatz aan, als een van die pseudo-Ierse bars die al hun decor hebben ingekocht.

Bar Fight! is vanaf 14 november verkrijgbaar op digitale platforms.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *