Softonic steelt indiegames en maakt ze te gelde met advertenties, volgens itch.io

Softonic steelt indiegames en maakt ze te gelde met advertenties, volgens itch.io

Onder de sites die browsergames blijven aanbieden, itch.io is een van de populairste platforms: ze hebben tienduizenden onafhankelijke spellen, vele gratis, meestal gemaakt door één persoon of kleine teams met zeer beperkte middelen.

Flashgames mogen dan niet meer bestaan, maar itch.io bloeit nog steeds met een grote gemeenschap van onafhankelijke ontwikkelaars, die vol vernuft en creativiteit zitten, en die verder gaan en het mogelijk maken om het delen van boeken, muziek of zelfs sprites en gedeelde middelen tussen indie-ontwikkelaars.

Maar ze hebben het niet altijd makkelijk, en deze week heeft itch.io niemand minder dan Softoniceen van de grootste Europese bedrijven die software aanbiedt om via internet te downloaden (en die in Barcelona is gevestigd).

Softonic steelt games en overlaadt ze met advertenties, zegt itch.io

Met wie kunnen we contact opnemen om te voorkomen dat u inhoud steelt van onze ontwikkelaars, deze vult met advertenties, betaalt voor de plaatsing ervan in plaats van de maker en doorgaat met het verdienen van advertentie-inkomsten, zelfs nadat de ontwikkelaar zijn eigen pagina heeft verwijderd?

Volgens itch.io, Softonic heeft een aantal spellen gestolen die de makers hebben gepubliceerd op itch.io en betaalt Google plaatsing in de vorm van advertenties, waardoor de ontwikkelaar stopt met het hosten ervan op zijn eigen site.

Zelfs Softonic zou praktijken hebben toegepast om de link naar itch.io te verwijderen en alle sporen te verbergen, zodat zoekmachines Softonic niet kunnen linken aan itch.io.

Het platform heeft de zaak op Twitter zeer boos aan de kaak gesteld, en het is niet de eerste keer dat ze te maken krijgen met bedrijven die misbruik proberen te maken van hun content. Een paar maanden geleden beschuldigden ze een website genaamd “w3itch.io” van het stelen van hun interface en identiteit… en het verkopen van NFT’s daar bovenop.

Itch.io richt zich niet alleen op het distribueren van indiegames en het in contact brengen van hun makers met elkaar. Ze organiseren ook vaak liefdadigheidsbundels, en toen de Oekraïense oorlog uitbrak haalden ze meer dan 6 miljoen dollar op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *