Ook bij Riot vielen er ontslagen bij divisies als eSports, waardoor de prioriteiten verder verschoven zijn.

Ook bij Riot vielen er ontslagen bij divisies als eSports, waardoor de prioriteiten verder verschoven zijn.

Dit zijn voor niemand gemakkelijke tijden, en zeker de videospellenindustrie is een van de zwaarst getroffen door de oorlog in Oekraïne, de leveringscrisis en de nasleep van de COVID-19 pandemie. Dit vertaalt zich in ontslagen, die het bedrijf nu overspoelen. Riot Games.

De ontwikkelaar van League of Legends en Valorant. is ook niet gespaard gebleven van ontslagen.. Gelukkig gaat het om een ”klein” bedrag, zelfs als we rekening houden met het aandeel van de onderneming.

Riot Games heeft momenteel wereldwijd meer dan 4500 mensen in dienst. Via een officiële verklaring heeft het bedrijf aangekondigd in totaal 46 ontslagen (via JacobWolf Report).

De reden is niet een inkrimping (het meest gebruikelijke in deze gevallen), maar een ”verandering van focus” bij Riot Games. Meer specifieke details zijn op dit moment nog niet bekendgemaakt.

In de afgelopen dagen ook tot 10.000 ontslagen zijn aangekondigd bij Microsoft.waaronder personeel van Bethesda en het organigram van Xbox Game Studios (zoals 343 Industries), wat ongetwijfeld gevolgen zal hebben voor het bedrijf uit Redmond.

Riot’s verschuiving in focus

Het is een trieste dag voor sommige werknemers van Riot Games, een van de meest succesvolle videogamebedrijven, vooral in de PC Gaming en eSports scene. Ze hebben niet voor niets zulke sterke licenties als Valorant of League of Legends.

Als gevolg van de moeilijke situatie in de industrie, Riot heeft aangekondigd dat 46 werknemers het bedrijf verlaten na een “verandering van focus”. [voordetoekomst

Dit is een van Riot’s eerste ontslagen, hoewel dit geenszins het doel is. In feite, Riot heeft momenteel 150 vacatures..

Riot Games heeft binnen sommige teams strategische veranderingen doorgevoerd om onze focus op een aantal gebieden aan te scherpen. Met deze wijzigingen zijn bepaalde rollen geschrapt, waardoor in totaal 46 oproerkraaiers zijn getroffen.”.

Onder de 46 ontslagen werknemers vinden we medewerkers van de uitgeverij, medewerkers van de afdeling headhunting en ongetwijfeld de meest opvallende: zijn er ook ontslagen gevallen in de eSports divisie..

Riot Games staat bekend als een van de videogamebedrijven die het meeste belang hecht aan eSports. Ze beweren echter dat ze hun aanpak moeten veranderen wanneer dat nodig is om de spelers te geven waar ze om vragen.

We nemen deze beslissingen nooit lichtvaardig en gaan er altijd van uit dat we Rioters willen behouden en ons richten op onze topprioriteiten. Hoewel dat niet altijd mogelijk is, is dat wel ons hoofddoel.”.

Voorlopig zijn er geen verdere details over waarom Riot Games deze beslissing heeft genomen. De makers van League of Legends en Valorant… Op zoek naar een ander bedrijfsmodel voor de lange termijnmet het oog op de dreigende recessie.

Ondertussen herinneren we je eraan dat de games van Riot Games een paar maanden geleden op Xbox Game Pass zijn gekomen, na hun deal met de Epic Games Store. League of Legends en Valorant zijn de grote, maar er zijn veel meer games die een kans verdienen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *