Wat is Xbox Game Pass: hoe het werkt, compatibele apparaten, beste games en het verschil met PS Plus?

Wat is Xbox Game Pass: hoe het werkt, compatibele apparaten, beste games en het verschil met PS Plus?

Xbox Game Pass is niet de enige abonnementsdienst voor videogames waarmee je “a la carte” kunt spelen, maar het is ongetwijfeld de bekendste. In de beginjaren (toen het in 2017 werd gelanceerd) werd het “de Netflix van videogames” genoemd, maar vandaag de dag heeft het dat label niet nodig.

Maar wat is Game Pass En wat biedt het precies? Grofweg is het het equivalent van PlayStation Plus op de XboxMicrosoft is verder gegaan door Xbox Game Pass uit te breiden naar andere apparaten dan de Xbox X|S Series en Xbox One, zoals pc’s, mobiele telefoons en zelfs sommige Smart TV’s.

Als je een gamer op Xbox consoles bent, is Game Pass bijna een must-have. Maar als je gewend bent te spelen op PCis ook een zeer aantrekkelijk plan om allerlei weinig bekende spellen te ontdekken die u zeker zullen verrassen.

Hier is alles wat je moet weten over Xbox Game Pass, hoe je je kunt abonneren, welke games het heeft, de prijzen, waar je het kunt gebruiken, verschillen met PS Plus…

Alles wat je moet weten over Xbox Game Pass:

Wat is Game Pass

Xbox Game Pass is een abonnementsdienst voor videogames voor consoles. Xbox Series X|S, Xbox One, PC en iOS/Android mobieltjes en tablets..

Het werd geboren in 2017, oorspronkelijk alleen voor Xbox One, maar is uitgebreid naar meer platforms naarmate Microsoft zijn catalogus uitbreidt met eigen en third-party games.

Vanaf november 2022 had Xbox Game Pass ongeveer. 25 miljoen abonnees.

Met een Xbox Game Pass abonnement heb je toegang tot een catalogus van games om te spelen wanneer je maar wilt vanaf je apparaat: het spel is “van jou” en je kunt het spelen wanneer je maar wilt, zolang je het abonnement actief houdt en het spel natuurlijk op de service blijft staan.

Er zijn echter verschillende punten waarmee rekening moet worden gehouden. Een daarvan zijn de verschillende abonnementen: er is Xbox Game Pass voor Console, PC Game Pass, Game Pass Ultimate, en hoewel het een zelfstandige dienst is, Xbox Live Gold is belangrijk om het meeste uit de dienst te halen.

Hoe Game Pass werkt

Xbox Game Pass is een abonnementsdienst, met als hoofddoel het aanbieden van een catalogus van videogames om van te genieten op verschillende apparaten. Zoals bij elke dienst heb je, zolang je abonnee bent, toegang tot alle spelletjes wanneer je maar wilt.

Momenteel zijn er in totaal drie opties om je te abonneren op de dienst die Xbox Game Pass aanbiedt:

Game Pass Console

Geeft je toegang tot de volledige catalogus van meer dan 100 games op je console. Xbox serie X|S o Xbox One. U moet download op de console. Dat geldt ook voor Xbox Game Studios-spellen, die beschikbaar zijn vanaf de dag dat ze worden uitgebracht. Er zijn ook exclusieve kortingen voor de aankoop van andere spellen.

 • 1 maand Xbox Game Pass (Console) kost. €9.99.

Game Pass PC

Geeft u toegang tot de volledige catalogus van meer dan 100 spellen op Windows 11 Home/Pro/Windows 10. U moet download op uw PC.

Dit omvat Xbox Game Studios-spellen op dezelfde dag dat ze worden uitgebracht (inclusief enkele speciaal voor pc ontworpen spellen zoals Age of Empires 4), evenals de catalogus van EA Play. Er zijn ook exclusieve kortingen beschikbaar voor de aankoop van andere spellen.

Houd er rekening mee dat je PC spellen op je PC moet draaien: het streaming spel is alleen voor GP Ultimate.

 • 1 maand Xbox Game Pass voor PC kost €9.99.

Game Pass Ultimate

Geeft je toegang tot de Game Pass-catalogus van meer dan 100 games die je kunt spelen op Xbox-consoles, pc’s, telefoons en tablets. Je kunt de spellen downloaden op PC en console, of ze via internet spelen. streaming van de browser, omdat is het enige plan dat ook Xbox Cloud Gaming omvat..

Op mobiele telefoons en tablets iOS en Android kan alleen via streaming worden afgespeeld. Het is het enige plan dat mobiel spelen mogelijk maakt.

Het is het meest complete plan omdat het de spelen van EA PlayDe kortingen en de voordelen van Xbox Live GoldGratis games per maand, onafhankelijk van Game Pass, en online spelen op Xbox consoles.

 • 1 maand Xbox Game Pass voor PC kost €12.99.

Hoeveel spellen heeft Game Pass

Een essentieel gegeven om te weten of een dienst als Xbox Game Pass je tijd waard is, is hoeveel games het heeft.

En in het geval van Game Pass vinden we een echt grote catalogus, ondanks het feit dat Microsoft er meestal niet zo goed reclame voor maakt: ze zeggen altijd dat er “meer dan honderd games” in zitten, maar in werkelijkheid zijn er veel meer!

In de Xbox Game Pass game finder kunnen we ze allemaal zien, met verschillende handige filters: recent toegevoegd, geoptimaliseerd voor X|S Series, van Ubisoft Connect, van Bethesda…

Een belangrijk feit is dat de catalogus niet vastligt: elke maand komen er nieuwe spellen bij, en andere gaan weg. Maar het aantal min of meer, om u een idee te geven, is als volgt januari 2023 dit is de catalogus:

 • 454 consolegames
 • 442 PC spellen
 • 362 spellen om te spelen in de cloud (mobiel en tablet).

Hoeveel kost Game Pass voor een maand?

In tegenstelling tot PS Plus, dat jaarlijkse of zesmaandelijkse abonnementen aanmoedigt, moedigt Microsoft mensen aan om per maand lid te worden van Xbox Game Pass en een maandelijks bedrag te betalen.

Vanaf de Xbox Game Pass website hebben we alleen de mogelijkheid om lid te worden van Xbox Game Pass door het ophalen van maandelijkse plannen:

 • Game Pass voor de console: 9,99 euro per maand
 • PC Game Pass: 9,99 €/maand
 • Game Pass Ultimate: 12,99 €/maand (eerste maand voor 1 euro)

Hoeveel kost de Game Pass per jaar?

Zoals we in de vorige paragraaf al zeiden, heb je vanaf de Xbox Game Pass website alleen de mogelijkheid om je maandelijks te abonneren op Xbox Game Pass, waarbij je een maandelijks bedrag betaalt. Het resultaat zou zijn:

 • Game Pass voor console: 9,99 €/maand -. 119,88/jaar
 • PC Game Pass: 9,99 €/maand. 119,88/jaar
 • Game Pass Ultimate: 12,99 €/maand. 155,88/jaar

Het meest gebruikelijke in deze gevallen is echter om cadeaukaarten te kopen bij andere retailers, en deze in te wisselen op de Game Pass website, of in de app of op je console. Je hebt verschillende opties die goedkoper uitpakken, zoals:

 • 6 maanden Game Pass console: 59,99 €.
 • 3 maanden PC Game Pass: €29,99
 • 3 maanden Game Pass Ultimate: € 38,99

Er is geen Game Pass of Game Pass Ultimate voucher voor 12 maanden als zodanig. Xbox Live Gold cadeaukaarten voor 12 maanden zijn echter verkrijgbaar voor €59,99. En bewaar deze, want ze zullen van pas komen als een truc om… 1 jaar Game Pass Ultimate… voor 61 euro!

Verschillen tussen Game Pass Ultimate en Xbox Live Gold

Xbox Game Pass en Xbox Live Gold zijn twee aparte abonnementen, en Xbox Live Gold is goedkoper (alleen interessant voor u als u Xbox-consoles bezit, hetzij X|S Series of Xbox One). Als je van plan bent om op de PC of mobiel te spelen, sla dit gedeelte dan over… maar niet het volgende.

 • Xbox Live Gold kosten 6,99 per maand.

De belangrijkste functie is om online spelen games met multiplayer (free to play games zoals Fortnite hebben dat niet nodig).

Andere voordelen zijn het ontvangen van twee gratis games per maand (van de games die niet op Game Pass staan), en exclusieve kortingentot 50% korting op geselecteerde Microsoft Store-games.

Is Xbox Live Gold de moeite waard?

Velen vinden dat een dienst als Xbox Live Gold geen zin meer heeft. Elk jaar zijn er geruchten dat Microsoft het wil afschaffen om alleen Game Pass over te houden en verwarring te voorkomen, maar het is waar dat de twee diensten verschillend zijn.

Veel gamers kunnen geïnteresseerd zijn alleen in een paar multiplayer spellen die ze met hun vrienden spelen, zoals Sea of Thieves, Gears 5, Destiny 2… In die gevallen, een Game Pass abonnement is niet voor hen, maar eerder een Gold abonnement..

Ook als je alleen Game Pass-spellen voor één speler op je Xbox-console wilt spelen, betaal je voor het Xbox Game Pass-consoleabonnement meer dan voor Game Pass Ultimate (inclusief Gold), als je hun online games niet gebruikt en het zonder EA-spellen kunt stellen.

Er is echter een manier waarop u dat kunt maken Xbox Live Gold loont voor jouen veel ervan. Lees verder…

Is het de moeite waard om Xbox Live Gold te upgraden naar Game Pass Ultimate?

Microsoft is erg vasthoudend dat als je Xbox Live Gold hebt, upgrade naar Game Pass Ultimate. Er is meestal een aanbieding waar, voor slechts 1 euro Bovendien kun je je Xbox Live Gold-lidmaatschap upgraden.

Met deze promotie kunt u uw eerste maand genieten van Game Pass Ultimate voor 7,99 euro (6,99 voor Gold en 1 euro meer). Vanaf de volgende lading betaalt u 12,99 per maand.

Als je echter een groter Xbox Live Gold-abonnement hebt (3 maanden, 6 maanden of een jaar), voor 1 euro meer zet je je Gold-abonnement om in Game Pass Ultimate, en krijg je zal duren tot het einde van uw abonnement.

Anders gezegd, je kunt vele maanden of een jaar Game Pass Ultimate krijgen… voor een veel lagere prijs, dankzij een upgrade van Xbox Live Gold naar Game Pass Ultimate voor £1.

Is het mogelijk om een Game Pass account te delen?

Een van de meest voorkomende verzoeken van Game Pass-gebruikers is de mogelijkheid om een account te delen, met een soort familieplan dat geld zou besparen op het abonnement als een enkele betaling wordt gedeeld door meerdere gebruikers.

Dat idee is werkelijkheid geworden in Xbox Game Pass vrienden en familieeen gezinsplan voor maximaal vijf personen, gelijk aan gezinsabonnementen op andere diensten zoals Nintendo Switch Online.

Vrienden en familie is een regeling waarbij vijf gebruikers één Game Pass-abonnement delen: ze hoeven niet onder hetzelfde dak te wonen, maar ze moeten wel allemaal hun eigen Microsoft account (om voortgang of prestaties individueel op te slaan).

Eén gebruiker zal de gastheer zijn, en degene die via zijn account de vergoeding betaalt. 21,99 euro per maand. Anderen zullen uitnodigingen ontvangen om zich bij hun plan aan te sluiten, en iedereen zal de volledige voordelen van Game Pass Ultimate hebben, inclusief enkele toegang tot alle games op elk apparaat, waaronder tegelijkertijd online kunnen spelen.

Merk op dat de prijs voor Game Pass Ultimate via Friends and Family is 21,99 per maand…verdeeld over vijf personen (of zoveel als je wilt, het kunnen er vier, drie of twee zijn). Vanaf het betalen van 12,99 euro per maand voor een individuele account, tot het betalen van 4,39 per maandzijn de besparingen duidelijk.

Ook, als je al andere individuele Game Pass of Live Gold abonnementen had, is er een gelijkwaardig dagomrekeningssysteem:

 • 30 dagen Xbox Game Pass Ultimate – 18 dagen Xbox Game Pass Friends & Family.
 • 30 dagen Xbox Game Pass (console) – 12 dagen Xbox Game Pass Friends & Family
 • 30 dagen PC Game Pass – 12 dagen Xbox Game Pass Friends & Family
 • 30 dagen Xbox Live Gold – 12 dagen Xbox Game Pass Friends & Family
 • 30 dagen EA Play – 6 dagen Xbox Game Pass Friends & Family

DAT IS JA: vanaf januari 2023, dit Game Pass Familieplan is nog NIET operationeel. Vanaf september 2022 wordt het getest in Colombia en Ierland, maar de wereldwijde lancering zou aanstaande moeten zijn (als de omstandigheden veranderen, zullen we u er alles over vertellen).

Een andere manier om Game Pass te delen

Het is ook mogelijk om Xbox Game Pass te delen met een andere vriend of familielid op een vergelijkbare manier als PS Plus: door uw Microsoft accountgegevens te delen. (dit omvat alle kritieke gegevens zoals bankgegevens of Outlook-logins, dus wees heel voorzichtig: alleen met mensen die u zeer vertrouwt).

De theorie is dat, als je meerdere Xbox-consoles of meerdere computers hebt waarop jij en je familie toegang willen tot dezelfde games, zowel digitaal gekochte als Game Pass games, je ze kunt “lenen” door van één console de primaire Xbox te maken, die de digitale games offline in licentie zal geven.

Dit is een methode die omslachtiger is en alleen wordt aanbevolen als je familie of zeer goede vrienden hebt. Met de komst van Xbox Friends and Family is deze methode zinloos, maar je kunt hier meer informatie vinden.

Wat is Xbox Cloud Gaming op Game Pass?

Xbox Cloud Gaming is Microsofts streaming gamedienst (alleen beschikbaar met Xbox Game Pass Ultimate). Microsoft zegt dat het nog in beta is, maar we gebruiken het al jaren op allerlei manieren: om Game Pass-games te spelen van de mobiele appsof van de PC zonder de spellen te hoeven downloaden als die niet krachtig genoeg is.

Als je op Xbox-consoles speelt, kun je ook alle Game Pass-games via de cloud spelen als je ze niet wilt downloaden, wilt beginnen met spelen voordat ze zijn gedownload, of geen ruimte hebt.

En ja, dat geldt ook voor het spelen van games als Microsoft Flight Simulator of Starfield op de Xbox One, games die exclusief zijn voor de “next gen” X-serie en die niet op de oudere console kunnen worden gespeeld.

Maar via de browser, via deze link, kun je genieten van Game Pass games zonder native app, zonder ze te downloaden, via Cloud Gaming over het internet.

Dit werkt voor elk apparaat: mobiele telefoons of pc’s van verschillende merken (inclusief Mac, die geen eigen app heeft)… o Stoomdek.

Ja, het is mogelijk om het Steam Deck OS te veranderen van SteamOS (Linux) naar Windows 11, zodat je de PC Game Pass app kunt downloaden en de games kunt downloaden. Maar het is veel gemakkelijker om ze te spelen via de Steam Deck browser dankzij Xbox Cloud Gaming (en met een paar extra stappen kun je snelkoppelingen toevoegen aan de Steam Deck interface).

Compatibele apparaten: waar je Game Pass kunt spelen

Xbox Game Pass is beschikbaar op drie belangrijke ecosystemen: Xbox-consoles, pc’s met Windows 10 of 11, en mobiel via streaming (of mobiele telefoons van Google, Apple of Samsung hebben native Xbox Game Pass-apps).

Daarom is de lijst van Xbox Game Pass-compatibele apparaten is als volgt:

 • Xbox X-serie
 • Xbox S-serie
 • Xbox One
 • Windows 11 of Windows 10 PC
 • Android-tablet of smartphone (Android 6.0 OS of hoger) – Alleen Cloud Gaming
 • iPhone of iPad (iOS dsdf of nieuwer) – Alleen Cloud Gaming
 • Elke PC (of Mac) via deze link in browser – Solo Cloud Gaming

Het doel van Microsoft is om Xbox Game Pass niet te verankeren aan één platform, of zelfs consoles. Tot nu toe zijn de pogingen om Sony en Nintendo zover te krijgen dat zij Game Pass omarmen in hun digitale winkels voor PlayStation en Switch niet succesvol geweest, maar dat zal niet zo zijn omdat Phil SpencerCEO van Xbox Gaming, heeft het niet geprobeerd.

Wat we beginnen te zien zijn Samsung Smart TV’s die direct de Xbox Game Pass app in hun besturingssysteem opnemen.

Minimumeisen om Game Pass op PC te spelen

Elk Game Pass PC-spel heeft zijn eigen vereisten. Als u wilt weten of uw pc Forza Horizon 5, Disney Dreamlight Valley of een ander spel kan draaien, moet u hun specificaties een voor een controleren.

Ga naar de website van elk spel en controleer het handmatig, hoewel een goede manier om er snel achter te komen de Can You RUN It website is: typ het spel in waarin je geïnteresseerd bent en het zal je computer controleren om te zien of het compatibel is of niet, en wat er mis mee is (opslag, RAM, grafische kaart…).

Als je favoriete spel niet op je pc kan worden gespeeld, kun je altijd Xbox Cloud Gaming (met Game Pass Ultimate) vanuit de browser…

De Xbox appdie nodig is om PC Game Pass te spelen, heeft de volgende vereisten.

 • OS: Windows 10/11, versie 22H1 of hoger
 • Processor: Intel Core i5; AMD Ryzen 5. Quad-core of meer.
 • GPU: NVIDIA GTX 1050; AMD Radeon RX 560
 • Geheugen: 8 GB RAM, 3 GB VRAM
 • Opslag: 150 GB
 • DirectX: DirectX 12 API
 • Monitor: 1080p

Waar je Xbox Game Pass-spellen op pc’s kunt installeren.

De spellen die u downloadt van Xbox Game Pass op PC wordt opgeslagen op uw harde schijf. Het zal zijn alsof je ze gekocht hebt: je opent ze direct zonder dat je via de Game Pass app hoeft te gaan.

De spelletjes worden echter niet van uw harde schijf verwijderd totdat u handmatig door u verwijderd. Dat geldt ook voor games die niet meer in de PC Game Pass-bibliotheek zitten… maar dat betekent niet dat je ze mag houden: als je ze opent, wordt je gevraagd een digitale kopie te kopen via de app of de Microsoft Store, een disc in te voeren of te bewijzen dat je het spel bezit.

Geen zorgen, dat zal niet gebeuren met games als Halo Infinite, Redfall, Age of Empires, Flight Simulator of, als het zover is, Starfield: first party games zullen de dienst nooit verlaten!

De beste Game Pass-spellen

Xbox Game Pass heeft honderden games, in een catalogus die fluctueert: zoals Netflix of HBO Max, heeft GP zijn “Xbox Originals“waarvan je weet dat ze er altijd zullen zijn, en dan andere games van studio’s, groot of indie.

We hebben twee verschillende lijsten samengesteld (in willekeurige volgorde) van de beste Xbox Game Pass games.

Aan de ene kant Xbox exclusieve games, van first party studio’s (of oorspronkelijk uitgegeven door Microsoft), die er altijd zullen zijn, en aan de andere kant een selectie van games van third party studio’s, zowel AAA als indie (en daartussenin) die momenteel (januari 2023) beschikbaar zijn (maar misschien in de toekomst niet meer, check in de zoekmachine!).

De beste games van Xbox Game Studios (en Bethesda).

 1. Halo Infinite (campagne)
 2. Forza Horizon 5 standaard
 3. Sea of Thieves
 4. Gears 5
 5. Gegrond
 6. DOOM Eternal
 7. Falout 4
 8. Minecraft
 9. Dishonored 2
 10. Skyrim Speciale Editie
 11. Halo Master Chief Collectie
 12. Microsoft Flight Simulator
 13. The Evil Within 2
 14. Deathloop
 15. Psychonauten 2
 16. Ori and the Will of the Wisps
 17. Scorn
 18. Hellblade Senua’s Sacrifice
 19. High on Life
 20. Pentiment

De beste games van derden op Xbox Game Pass

 1. Assassin’s Creed Odyssey
 2. Mortal Kombat 11
 3. ARK Ultimat Survivor
 4. Farming Simulator 22
 5. Onsterfelijkheid
 6. Mass Effect Legendarische Editie
 7. Hitman Trilogie
 8. Disney Dreamlight Valley
 9. Persona 5 Royal
 10. Monster Hunter Rise
 11. A Plague Tale Requiem
 12. FIFA 22 (EA Play)
 13. LEGO Star Wars De Skywalker Saga
 14. Marvel’s Guardians of the Galaxy
 15. Battlefield 2042 (EA Play)
 16. Metalen Hellsinger
 17. Dead by Daylight
 18. Tetris Effect Verbonden
 19. Tuniek
 20. Yakuza als een draak

Hoe weet je welke games Game Pass verlaten?

Xbox Game Pass heeft nooit een vast aantal games. Ja, Xbox Game Studios-spellen verlaten de service niet, maar spellen van andere studio’s kunnen de catalogus verlaten (en vele doen dat vaak na een jaar). Ze zullen dat niet zonder aankondiging doen, maar ze laten ook niet veel marge over: een maand.

Microsoft kondigt elke maand nieuwe games aan die naar Game Pass komen, maar in de kleine lettertjes maken ze ook bekend welke games de dienst halverwege elke maand verlaten.

Op januari 2023Zo was er een negatieve balans: er kwamen drie nieuwe games binnen (heel goed, Monster Hunter Rise, Persona 3 en Persona 4), maar er gingen zes games weg, zoals Danganronpa, Pupperazi, We Happy Few of Windjammers 2.

Er is geen Game Pass drop/add schema, dus de enige manier om te weten welke Game Pass games vertrekken is door de Xbox Wirewaar ze elke maand de spellen aankondigen die vertrekken, zodat u uw uitstaande schulden aan hen kunt afbetalen voordat ze weg zijn!

Je kunt op de hoogte blijven van Game Pass games. (nieuw en komend) op Xbox Wire via deze link. En in de Xbox Game Pass game finder kun je ze ook bekijken met de “Coming soon unavailable” filter.

Hoe Xbox Game Pass opzeggen

Als je je Xbox Game Pass-abonnement wilt opzeggen, kun je de volgende stappen volgen. Houd er echter rekening mee dat u volgens de Britse richtlijnen voor terugbetaling geen recht hebt op terugbetaling.

Natuurlijk, zelfs als je een Game Pass of Xbox Live Gold lidmaatschap opzegt, blijf je de voordelen ontvangen totdat het afloopt (of dat nu over een maand, drie maanden of twaalf maanden is…).

Een lidmaatschap opzeggen op Xbox-consolesDruk op de Xbox center knop om de gids te openen. Ga naar Profiel & systeem > Instellingen > Account > Abonnementen. Kies uit uw actieve abonnementen het abonnement dat u wilt opzeggen en volg de stappen.

Een abonnement opzeggen op de websitemoet u account.microsoft.com bezoeken. Ga naar het gedeelte Abonnementen, selecteer Alle abonnementen weergeven en selecteer vervolgens Beheren naast het abonnement dat u wilt annuleren. Selecteer de optie Annuleren.

Verschillen tussen Xbox Game Pass en PlayStation Plus

PlayStation Plus is het equivalent van Xbox Game Pass + Xbox Live Gold op PS4- en PS5-consoles. Oorspronkelijk had Sony twee parallelle diensten, vergelijkbaar met Microsoft.

PS Plus was het exacte equivalent van Gold: online kunnen spelen en vier gratis games per maand ontvangen. PS Now was het equivalent van Game Pass: een on-demand catalogus van games op abonnementsbasis.

Vanaf medio 2022 verenigde PS Plus Game Pass in PS Plus, dat nu drie niveaus kent. PS Plus Essentieel is het equivalent van Xbox Live Golden in feite kosten ze precies hetzelfde: 59,99 euro per jaar.

De PS Plus games catalogus is verdeeld tussen PS Plus Extra (heeft alleen moderne PS4 en PS5 games) en PS Plus Premium (voegt klassieke PS1, PS2, PS3, PSP games toe en nog een paar extra’s).

PS Plus Premium is het directe equivalent van Xbox Game Pass Ultimate.. En PS Plus Premium is een beetje goedkoper, want het kost 119,99 euro voor één jaarterwijl Game Pass Ultimate is 155 euro voor een jaar.

(Dat is als je van maand tot maand betaalt en niet ingaat op aanbiedingen zoals de 1 jaar Gold naar Game Pass Ultimate upgrade voor 1 euro, waarbij bijna 1 jaar Xbox Game Pass Ultimate je 61 euro kan kosten, de helft van de prijs van PS Plus Premium).

Wat is beter, PS Plus Premium of Game Pass Ultimate?

En welke is beter? Nou, dat is geheel subjectief. Game Pass Ultimate is flexibelerdankzij de mogelijkheid om games te streamen op mobiel of browsers, iets wat Sony niet aanbiedt. Dat gezegd zijnde, PS Plus Premium biedt wel de mogelijkheid om op de PC te spelen. via streaming, vergelijkbaar met Game Pass, hoewel er geen PC-specifiek plan is.

PS Plus Premium biedt ook meer games (ongeveer 700 games, vergeleken met de 400 van Game Pass – cijfers die van maand tot maand dansen als er games worden toegevoegd en verwijderd). Veel daarvan zijn oude PS3-games, maar er zijn ook veel moderne indie- en AAA-games.

Let wel, het KEY verschil voor velen is dat Microsoft alle spellen van Xbox Game Studios vanaf dag 1 op Game Pass…waaronder Redfall, Starfield, de nieuwe Halo, Forza, Gears of War… Sony gaat dat NIET doen.

Je krijgt bijvoorbeeld dingen als God of War 2018, Horizon Zero Dawn, Marvel’s Spider-Man (en Miles Morales) op PS Plus, maar je krijgt niet God of War Ragnarok of Horizon Forbidden West, of Marvel’s Spider-Man 2 of Wolverine wanneer ze lanceren.

Voor velen, dat is het enige verschil dat teltAls je een Xbox-console of een goede pc koopt en je abonneert op Game Pass, weet je dat je alle exclusieve Microsoft-games kunt spelen zonder ze te hoeven kopen, een faciliteit die Sony je niet geeft.

Ook, Microsoft is scherpzinnig geweest om Game Pass als een dienst te zien. cross-platformideaal voor zowel Xbox-consoles als pc’s en zelfs mobiele telefoons, wat mensen zelfs heeft aangemoedigd om kopen een goedkope Xbox Series S alleen door Game Pass.

Ondertussen wordt PS Plus alleen gezien als. een toevoeging als je al een PS4- of PS5-console hebt (hoewel het ook op pc kan worden gespeeld, iets waar Sony nauwelijks reclame voor maakt): een zeer complete add-on die je toegang geeft tot honderden games, maar niet zo essentieel als Xbox Game Pass.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *