Review van de Inzone M3, Sony’s nieuwe monitor meer gericht op PC dan PS5

Review van de Inzone M3, Sony’s nieuwe monitor meer gericht op PC dan PS5

Vorig jaar lijkt het erop dat Sony zich eindelijk realiseerde dat het de PC sector moest verwennen. Het bracht zijn games al enkele jaren uit voor Windows (Horizon Zero Dawn, Death Stranding of God of War) en het lijkt erop dat de strategie in de toekomst zo zal worden voortgezet, maar aan de kant van de randapparatuur… was er niets.

En dat was vreemd, want Sony is ook een hardwarebedrijf, maar goed, daarvoor creëerde het het merk Inzone en met zijn eerste apparaten (een Inzone M9 die we geweldig vonden vanwege het Full Array-scherm en de H9-hoofdtelefoon) maakte het duidelijk dat ja, de focus, naast PS5, ook op PC zal liggen.

Nu, een flink aantal maanden na de aankondiging, lanceert Sony de Inzone M3, een monitor die nogal vreemd is omdat ik het gevoel heb dat hij meer voor de PC is dan voor de console zelf. En dit is iets wat ik niet zo voelde bij de M9.

Maar genoeg inleidingen. Volgende Ik zal je vertellen wat ik vond van de Sony Inzone M3 in deze review na bijna een maand testen.

De Sony Inzone M3 review: analyse, test en mening door HobbyConsolas:

Inzone M3 gegevensblad

Sony Inzone M3
Display 27″ paneel
FullHD resolutie
16:9 formaat
IPS-paneel
240 Hz refresh
Kleurruimte 100%sRGB
Helderheid 400 nits
Arm Verstelbaar in hoogte en paneelhelling
Doorgeefluik
Ondersteuning VESA 100×100
HDR-formaten WeergaveHDR 400
8-bit paneel + FRC
Accessoires DisplayPort-kabel
Geluid 2 x 2 W luidsprekers
Connectiviteit 2 x HDMI 2.1
DisplayPort 1.4
USB-B
2 x USB-A
USB-C
Afmetingen 61,5 x 47,9 x 24,8 cm
Gewicht 6,2 kg
Prijs 699 euro

Net als zijn grote broer, geïnspireerd op de lijnen van de PS5.

Ik begin met het ontwerp, want dat is een van de meest karakteristieke onderdelen van het toestel. In principe, is identiek aan zijn grote broer, de M9 (“groter” in termen van technische kenmerken, want in inch grootte is het hetzelfde).

Het ontwerp is gebaseerd op de lijnen, materialen en kleuren van PS5, en zoals je kunt zien ziet het er geweldig uit met de console ernaast. De arm heeft een “driepoot”-basis en u hebt een schroevendraaier nodig om een van de elementen te bevestigen..

Eenmaal ingeschakeld, kun je het scherm gemakkelijk omhoog/omlaag zetten en kantelen om de beste kijkhoek te vinden, maar ik mis nog steeds de mogelijkheid om het scherm te draaien zonder de hele arm te hoeven bewegen.

Dit is iets wat we van de M9 hebben geërfd, evenals. de bedieningsmethode met een joystick aan de achterkant.De bedieningsmethode met een joystick aan de achterkant, een kabeldoorvoer in het midden van de arm en de witte plastic achterkant met de dissipatiesleuf.

In dit geval verliezen we de RGB-verlichting op de achterkant, die inderdaad een toets gaf bij het spelen in donkere omgevingen, maar het voegde niet echt veel meer toe omdat het geen systeem was zoals Ambilight van Philips. Eerlijk gezegd denk ik dat het een klein verlies is.

En de voorkant lijkt sterk op die van de M9. Het zijn nogal gecontroleerde frames met het Sony-logo linksonder, heel elegant, en de G-Sync-sticker aan de rechterkant.

Maar laten we verder gaan met de connectoren. Hier is eigenlijk heel wat goed nieuws. We hebben DisplayPort 1.43,5 mm-aansluiting, drie USB-A, één USB-B voor het omzetten van de monitor in een dock, één USB-C en twee HDMI 2.1.

Dit is merkwaardig, want ja, we zullen kunnen profiteren van bepaalde functies van de technologie, maar ze zijn niet echt nodig omdat het paneel 1080p is en we de bandbreedte van HDMI 2.1 niet nodig hebben.

Oh, en één ding waar ik over klaagde in de M9 review was het ontbreken van beleefdheidskabels. Hier hebben we een DisplayPort kabel die, hey, dat is iets.

Mooi paneel met 240Hz, G-Sync en een focus meer… op PC gaming?

Maar goed, laten we naar het paneel gaan, dat uiteindelijk het belangrijkste element van elke monitor is. Laten we eerst naar de basisfuncties gaan en dan uitbreiden.

Het paneel is 1080p en heeft een diagonaal van 27″.. Ja, op 27″ geef ik de voorkeur aan 1440p en ik denk dat het de keuze van Sony had moeten zijn nu de PS5 ook die resolutie ondersteunt, maar we blijven zitten met 1080p met een zeer hoge verversingssnelheid, ja.

Het is 240Hz met een reactietijd van 1 milliseconde waardoor ik denk, zoals ik al eerder zei, dat het geen hybride monitor is zoals de M9 was. Zijn grote broer is zo ontworpen dat we een PC en PlayStation 5 in dezelfde opstelling hebben.maar ik denk dat PS5 hier buiten beschouwing wordt gelaten en dat het meer op de PC gericht is.

Het feit dat hij wordt geleverd met een DisplayPort doet me ook denken dat, zoals ik een paar regels geleden ook al zei, je op een PC geen HDMI 2.1 nodig hebt voor bepaalde functies, omdat DisplayPort 1.4 meer dan genoeg is.

Ik heb gespeeld op zowel PS5 als PC – meestal op PC – en… de waarheid is dat de ervaring erg goed is geweest.. Ik speel meestal ook op een 1440p 27″, dus ik merkte het resolutieverlies, maar de respons was erg goed.

Ik denk dat het goede kijkhoeken heeft, het IPS-paneel is geweldig in het weergeven van kleuren en het contrast is meer dan voldoende met de fabriekskalibratie (hoewel ik je aanraad de instellingen een beetje te tweaken om het nog beter te maken).

Het heeft een matte afwerking en een helderheid van 400 nits. wat meer dan genoeg is, en 100% van de sRGB-ruimte bestrijkt. Nu, onder de functies wordt gezegd dat het HDR is… en daar ben ik het niet helemaal mee eens.

Het paneel is 8-bit + FRC en het is binnen de DisplayHDR400 standaard, maar het gevoel is dat het geen echte HDR is, maar gesimuleerde HDR…. De beeldkwaliteit is goed, maar ik activeer liever niet de HDR-modus in mijn software, omdat ik denk dat we de natuurlijkheid van de kleuren verliezen.

De prestaties op het gebied van flikkering en ghosting zijn uitstekend.Ik heb deze problemen niet opgemerkt, en afgezien van HDR vind ik het een zeer goed 1080p paneel voor PC gaming.

Het ondersteunt VRR en automatisch schakelen om te profiteren van de eigenaardigheden van het beeld van de PS5. (zoals auto HDR Tone Mapping), maar als je een monitor wilt voor zowel PC als PS5, niet alleen PC, zou ik voor de M9 gaan.

Die is veel beter, zowel qua achtergrondverlichting als qua resolutie, of u kunt meteen voor een 42″ TV gaan die u als monitor kunt gebruiken. De C2 is uitstekend en ik heb hem een paar weken geleden besproken.

Goede OSD met luidsprekers die net zo goed uit de vergelijking kunnen worden gehaald.

En een ding dat ik erg leuk vind aan die vroege Sony monitoren is het OSD.de instellingenmenu’s van de monitor zelf. Niet alleen vind ik de joystickbediening erg gemakkelijk, maar de navigatie is duidelijk, de items zijn goed gegroepeerd en er zijn veel talen beschikbaar (waaronder Spaans).

Naast de mogelijkheid om de verschillende beeldaspecten te configureren, heb je verschillende modi (standaard, Cinema, FPS, Game en Game 2) en technologieën zoals de Black Equalizer (die helpt om schaduwen op te heffen, iets wat heel nuttig is in competitieve shooters), het dradenkruis of een geïntegreerde FPS-teller.

De waarheid is dat ik in die zin geen functies mis en ik heb al gezegd dat ik het goed geïntegreerd vind. Ook, bovenaan staat snelle informatie zoals Hz en spelmodus.wat altijd van pas komt.

U kunt de monitorsecties ook rechtstreeks bedienen met de PC-software van Inzone, maar ik heb al gezegd dat de OSD mij vrij compleet lijkt en ik zou de PC-software alleen installeren als u een paar H9’s krijgt.

Wat me helemaal niet bevalt, zijn de geïntegreerde luidsprekers.. Het is een paar van 2 W die, om eerlijk te zijn, als ze die niet hadden opgenomen, er niets was gebeurd (en misschien kon de prijs wat omlaag, wat nooit een slechte zaak is).

Zelfs op 100 volume klinken ze uiterst zwak. Ze missen bas en bieden eigenlijk geen kwaliteitservaring. Elke middelmatige laptop heeft betere luidsprekers, en dat wil wat zeggen.

Inzone M3 aanbiedingen en prijzen

Voordat we overgaan tot de conclusies, laten we eens kijken naar de prijs van de Inzone M3, want dat is iets wat bij elk product heel belangrijk is, maar vooral in een segment waar veel concurrentie is.

Op dit moment kun je hem vinden voor 699 euro. En ja, dat is nogal een hoge prijs voor een FullHD monitor. Er zijn zeer goede alternatieven voor computergaming, zoals de LG 27GN800 die je voor 350 euro kunt kopen en die weliswaar 144 Hz heeft, maar ook een hogere resolutie.

Er is ook de 27″ Asus TUF VG279QM, FullHD, G-Sync en 280 Hz voor 357 euro. Dit zijn twee zeer goede alternatieven voor de M3 van Sony, dus ik zou zeggen, en dit is een eenvoudige mening, dat u voor een van deze moet gaan of, direct, een paar maanden moet sparen en voor de M9 moet gaan.

De M9 is een spectaculaire monitor voor ongeveer 1.000 euro dankzij zowel de resolutie als de helderheid en de controle daarvan dankzij de Full Array achtergrondverlichting.

Inzone M3, de mening van HobbyConsolas: is het de moeite waard?

We zijn aan het einde gekomen van de Sony Inzone M3 review en de waarheid is dat het een monitor van contrasten is.. Enerzijds vond ik hem zeer goed wat betreft contrast, verversingssnelheid en kijkhoeken.

Voor het spelen van titels als Overwatch 2 of Valorant, met een goede GPU die optimale prestaties ondersteunt, is het een waar genot. Het ontwerp bevalt me ook, ondanks het feit dat het scherm niet kan worden gedraaid, de VESA-ondersteuning en de hoeveelheid poorten.

Echter, Ik ben een beetje afgeschrikt door het feit dat het 1080p is. (het zou 1.440p moeten zijn voor de prijs) en er zijn elementen zoals de luidsprekers en HDR die ondermaats presteren.

Met een resolutie van 1080p zijn er betere alternatieven op de markt, maar wat ik leuk vind is dat Sony goede alternatieven biedt voor de verschillende meer “traditionele” pc-fabrikanten.

Deze Inzones hebben technologieën om te profiteren van PS5, ze bieden een goed ontwerp en ik denk dat ze nodig waren in de markt om het ecosysteem van games en hardware van het Japanse bedrijf te “sluiten”.

Maar hé, hoewel ik denk dat het een goede monitor is, vind ik de prijs hoog en eerlijk gezegd, als ik hem zou moeten kopen… zou ik voor de M9 gaan, die volgens mij in alle opzichten een betere monitor is.

De beste

  • Beeldkwaliteit
  • Kijkhoeken en contrast
  • 240 Hz en G-Sync zijn een knaller
  • Ontwerp en aantal poorten
  • Duidelijk en gemakkelijk te configureren OSD

En het ergste

  • FullHD-resolutie die tekort kan schieten
  • Gesimuleerde HDR is niet optimaal
  • Luidsprekerkwaliteit
  • Prijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *