Hogwarts Legacy directeur spreekt zich uit over controverse rond J.K. Rowling

Hogwarts Legacy directeur spreekt zich uit over controverse rond J.K. Rowling

De lancering van Hogwarts Legacy wordt een van de grootste videogame-evenementen van 2023: de 10 februari op PS5, Xbox Series X en PC, en vandaag hebben we onze indrukken van Hogwarts Legacy na het spelen ervan.

Hoewel het spel er geweldig uitziet, en de studio, Avalanche Softwareheeft alles uit de kast gehaald om er het definitieve Harry Potter fan spel van te maken, compleet en vol verwijzingen, natuurlijk komt het ook verpakt in controverse.

En de associatie van het Harry Potter spel met zijn auteur, J.K. RowlingHoe denkt de regisseur van het spel over dit lastige morele dilemma?

Hogwarts Legacy regisseur’s reactie op de controverse rond J.K. Rowling

IGN vroeg Alan TewGame Director van Hogwarts Legacy, over de controverse rond J.K. Rowling, en zijn reactie was als volgt:

Voor ons zijn er uitdagingen in elk spel waar we aan gewerkt hebben, dit is niet anders. Toen we die uitdagingen tegenkwamen, namen we een stap terug en concentreerden we ons op de dingen die voor ons echt belangrijk waren..”

We weten dat onze fans van de Tovenaarswereld houden, en we denken dat ze er om de juiste redenen verliefd op zijn geworden..”

We weten dat het een divers publiek. Ons doel is ervoor te zorgen dat het publiek, dat altijd van dit spel heeft gedroomd, in staat zal zijn om zich weer welkom voelen. Moge je hier een thuis vinden en een goede plek zijn om je verhaal te vertellen.a”.

Tew verwijst nooit rechtstreeks naar J.K. Rowling, noch gaat hij in debat over haar opvattingen over transgenderrechten. Wanneer hem opnieuw gevraagd wordt naar de kwestie, herhaalt hij de kern van haar woorden: Avalanche Software heeft Hogwarts Legacy gemaakt voor iedereen..

Deze dubbelzinnige uitspraken suggereren dat de ontwikkelaars niets te maken willen hebben met J.K. Rowling, en dat hun spel alleen op zijn eigen merites besproken moet worden (waarbij ook gekozen is voor inclusiviteit bij het creëren van personages, waarbij het concept van geslacht geëlimineerd is).

Helaas bezit J.K. Rowling de rechten op Harry Potter en de hele Tovenaarswereld, en zelfs als zij niets te maken had met de creatie van het spel, zal zij er toch van profiteren, evenals van de verkoop van films, boeken of merchandising, vandaar het ethische dilemma.

Onder ander nieuws van Hogwarts Legacywe hebben ook vernomen dat het meer dan 100 zijmissies zal hebben… en dat de meest herinnerde spreuk uit het PS1 Harry Potter spel ook in het spel zal zitten. spel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *