De makers van de Skate reboot bevestigen dat het spel geen “pay to win” spel zal zijn, noch zal het loot boxes van welke aard dan ook bevatten.

De makers van de Skate reboot bevestigen dat het spel geen “pay to win” spel zal zijn, noch zal het loot boxes van welke aard dan ook bevatten.

UPDATEDHet officiële Skate Twitter account heeft bevestigd dat de informatie die in The Board Room ep.1 video is onthuld nog steeds geldt.

Dat wil zeggen dat Skate reboot zal de speler niet dwingen te betalen voor enige inhoud.. De afwezigheid van loot boxes is ook bevestigd, ondanks het lek van Insider Gaming.

Op deze manier, Skate zal geen pay to win zijn, zal geen delen van de kaart blokkeren na betaling, zal geen loot boxes hebben…en je hoeft geen echt geld uit te geven om toegang te krijgen tot de playtests.

Je kunt meer informatie zien in aflevering 1 van The Board Room, waar het ontwikkelingsteam bevestigt dat Skate een ander businessmodel zal hebben, ondanks dat het gratis te spelen is.

ORIGINEEL: Skate staat op het punt om terug te keren in PCSteam Deck, PS5 en Xbox Series X|S (op zijn minst), maar eerst lijkt het op deze remake heeft “loot boxes” in de laatste beta en lekt hoe ze werken.

De nieuwste Schaatstesters hebben met Insider Gaming informatie gedeeld over het omstreden boxsysteem dat in de zomer van 2022 via dataminig is uitgelekt.

Oorspronkelijk gekwalificeerd als “Swag Bags“De functie kreeg harde kritiek van de fans, maar nu is het misschien niet zo erg als eerst werd gevreesd.

Allereerst moet men begrijpen dat Skate wordt een gratis spel en zou andere manieren hebben om geld te verdienen, voor zover we weten de enige manier om loot boxes te krijgen is met de in-game valuta: “Sterren”.

Dit verdien je door uitdagingen te voltooien, hoe hoger je komt, hoe meer sterren je krijgt. Eerdere datamines hebben gesuggereerd dat je ook andere in-game valuta genaamd ‘Taps’ kunt gebruiken om te ruilen voor sterren indien nodig.

Op dit moment is die optie niet beschikbaar bij het testen, maar het is bekend dat Taps worden verdiend door het doen van trucs, spelronde en het verhogen van het reputatieniveau (de dijksysteem in het spel).

Elk skateboard wordt vergezeld door zijn kleding en graffiti op skatersbusjes.

De consensus onder testers is dat Taps of andere valuta’s zullen kunnen worden gekocht met echt geld. Elke doos heeft een prijs tussen 2 en 3 sterren, maar de beste artikelen zitten in de dozen met 3 sterren; de artikelen variëren van bordstickers tot meubels.

Elke doos heeft 5 artikelen die je kunt zien voordat je koopt, hoewel je er maar één krijgt als je de doos krijgt. Er is geen percentage voor elk item, en ze kunnen worden vrijgegeven in een soortgelijk systeem als dat van Apex Legends, dat de speler ‘Hype’ geeft.

Voorlopig is er geen doos met alle 1000 items beschikbaar en er blijken 16 loot boxes te zijn met 5 items in elk (80 in totaal). Vermoedelijk zullen meer dozen en variaties worden toegevoegd tijdens evenementen, enz.

Voorlopig lijkt dit systeem redelijk “eerlijk” voor zover het een loot box systeem betreft, hoewel het toevoegen van een percentage aan elk item misschien veel beter zou zijn dan het blanco te laten.

Duplicaten zouden steeds minder zeldzaam worden als er steeds meer voorwerpen, speciale evenementen, enz. worden toegevoegd.

Gaat dit veranderen bij de lancering? We weten het niet, maar misschien dat al dit soort informatie samen met de reacties van de spelers van feedback aan EA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *