Sony heeft een ”zeer moeilijke” tijd om zijn verkoopprognoses voor PS VR2 te halen, volgens een analist, die twee punten maakt.

Sony heeft een ”zeer moeilijke” tijd om zijn verkoopprognoses voor PS VR2 te halen, volgens een analist, die twee punten maakt.

Over een maand begint een nieuwe fase voor virtual reality bij Sony PlayStation. En het feit is dat PS VR2 is Sony’s grote kans om de markt te veroveren en zich te consolideren als de grote referentie boven HTC, Meta en Valve. Zal het lukken?

De waarheid is dat PS VR2 daar goede argumenten voor heeft. Om te beginnen is het gebruik van haptische technologie (gebaseerd op PS5’s DualSense) een groot pluspunt.

Hetzelfde geldt voor de sappige catalogus. PS VR2 zal meer dan 30 games bevatten vanaf de lanceringsdag, met opties zoals Gran Turismo 7 VR of Resident Evil Village VRof exclusives zoals Horizon Roep van de Berg.

Sony verwacht tegen maart twee miljoen PS VR2-eenheden naar de winkels te sturen.tegen het einde van dit begrotingsjaar. De grote hoop is dat PS5 meer gemeengoed wordt in winkels.

Een bekende analist vindt dat de prognoses van Sony te optimistisch zijn.. Bovendien werkt hij twee argumenten uit waardoor Sony PlayStation ”genaaid” zou worden om zijn doel te bereiken.

Wat PS VR2 moet verbeteren, volgens een analist.

In nummer 380 van EDGE magazine (via GamesRadar), analist George Jijiashvili praat over de op handen zijnde lancering van PS VR2 (22 februari) en of het de hoge verwachtingen die Sony heeft gesteld zal waarmaken.

Laten we eerst de verkoop van PS VR, de eerste virtual reality kijker, eens onder de loep nemen. In zijn meer dan 6 jaar durende leven, PS VR is wereldwijd meer dan 5 miljoen keer verkocht.wat helemaal niet slecht is.

Analist George Jijiashvili denkt dat PS VR2 de verkoop van de eerste kijker niet zal overtreffenen gaat nog verder: hij denkt dat Sony het ,,heel moeilijk” heeft om de prognoses in recente rapporten te halen.

Dit tiental spellen zal een randapparaat van 550 dollar (600 euro) voor een console niet bij het publiek brengen.George Jijiashvili is openhartig.

Waarom? Het eerste argument is eenvoudig: de hoge prijs van PS VR2. Deze analist is van mening dat niet iedereen kan zich 599,99 euro veroorloven. voor een virtual reality randapparaat.

Hij is zelfs duurder dan de PS5 zelf bij zijn oorspronkelijke RRP (nu 549,99 euro). Jijiashvili vindt dat Sony…tonen een sterke betrokkenheid bij het apparaat”.als het wil slagen.

Het tweede argument is te vinden in de spelcatalogus. De analist in kwestie is van mening dat, ondanks de talrijke en gevarieerde, biedt niet genoeg first party exclusives om PS VR2 te verkiezen boven Meta Quest 2, bijvoorbeeld.

De waarheid is dat op dit moment de grote PS VR2 exclusive Horizon: Call of the Mountain is. De overgrote meerderheid van de launchgames komt ook uit (of is al uitgekomen) op de concurrentie.

George Jijiashvili denkt dat Sony dit jaar 1,6 miljoen PS VR2’s zal verkopenwat minder zou zijn dan de 1,9 miljoen die PS VR verkocht, hoewel hij denkt dat de prestaties in de eerste weken eerst moeten worden gezien.

Bent u het eens met deze analist en denkt u dat PS VR2 aan het eind van zijn levenscyclus de PS VR kan overtreffen? Voorlopig moeten we wachten tot 22 februari, wanneer de nieuwe virtual reality-kijker in de winkels ligt… en op de PS5.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *