Vanillaware is al in de laatste fase van zijn meest ambitieuze productie tot nu toe.

Vanillaware is al in de laatste fase van zijn meest ambitieuze productie tot nu toe.

Vanillaware zijn de makers van titels als Dragon’s Crown, Odin Sphere of 13 Sentinels Aegis Rim, maar in die laatste hebben ze verstopt wat hun nieuwe game wordt op Switch, PS5 en/of Xbox.

Als hun meest ambitieuze productie tot nu toe, is het duidelijk dat ze er geen doekjes om winden. Fans kunnen opnieuw de kenmerkende stijl van de studio verwachten in een nieuw avontuur.

Hoewel het binnenkort weer de beurt is aan GrimGrimoire OnceMore om te schitteren voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en PlayStation 5.

De exacte informatie komt uit een interview met George Kamitani van Vanillaware van Nintenderos, waarin hij het hierover had.

Het was duidelijk dat het nieuwe videospel van de studio iets groots zou worden en iets om rekening mee te houden, maar dit laat de verwachtingen zeer hooggespannen voor de Vanillaware fans.

Aan het eind van het interview werd hem – toevallig – gevraagd of hij een sneak preview kon geven van zijn nieuwe IP, de volgende release gaat immers over een GrimGrimoire remaster.

Waarop Kamitani zei: “In maart 2019 verkochten we, om redenen waar ik niet op in zal gaan, alleen de proloog van 13: Sentinels Aegis Rim, maar er zat een video bij van de volgende titel….“.

Dit is de video aan het begin van dit artikel, die nog geen 20 seconden lang is. “En nu is het eindelijk klaar. Ik ben niet de regisseur, maar het is een van Vanillaware’s grootste producties (…)“.

De laatste game die werd uitgebracht was de Switch-versie van 13 Sentinels.

Hierna zegt hij dat hij aan een nieuw spel werkt, maar dat hij “Het zal pas over enkele jaren klaar zijn.“Hij hoopt ontwikkelingspersoneel te kunnen aanwerven zodra hij zijn werk heeft voltooid.

Over zei dat het spel geen aanwijzingen heeft gegevenmaar zowel dit als de komende Vanillaware titel worden geladen met verwachtingen.

Wat zal uw volgend project na GrimGrimoire OnceMoreBiedt u andere game remasters op consoles? We blijven uitkijken naar wat komen gaat.

Voorlopig handhaaft 13 Sentinels Aegis Rim zijn uitmuntendheid op Nintendo Switch en de fysieke editie verbergt een heerlijke verrassing; het verkocht zelfs zeer goed in zijn releaseweek.

Maar dit is allemaal verleden tijd nu dat Vanillaware is al bezig met hun nieuwe spel en het wordt hun meest ambitieuze productie tot nu toe..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *