11 indies die zeer de moeite waard zijn en in 2023 op je PS5 gespeeld moeten worden

11 indies die zeer de moeite waard zijn en in 2023 op je PS5 gespeeld moeten worden

Als je een PS5 hebt, dan zul je zeker blij zijn met zijn innovatieve functies, geavanceerde hardware en een Dualsense controller die vol zit met grote verrassingen (die je misschien niet allemaal kent).

Het belangrijkste aan de PlayStation 5 is echter de catalogus met games. U vindt er opvallende exclusives zoals Gran Turismo 7, God of War Ragnarok, Horizon Forbidden West en Return of the Dead..

Vergeet ook de talrijke AA- en multiplatformspellen niet, evenals populaire F2P-spellen zoals Rocket League, Fortnite of Destiny 2.verkrijgbaar via de PS Store.

Dankzij de PS Plus-dienst (en de verschillende abonnementsvormen) kun je genieten van gratis games, backwards compatible klassiekers van PS1, PS2 of PSP, en natuurlijk een uitgebreide catalogus als onderdeel van PS Plus Extra en Premium.

Zijn we iets vergeten? Natuurlijk wel, en het is ook een steunpilaar van PS5: indies. Maar laat je niet misleiden door de eenvoudige façade. veel van hen kunnen beter zijn dan een grote AAA game..

Geloof je ons niet? Nou, let op, want in dit verslag praten we met u over deze 11 indie pareltjes die je niet mag missen op je PS5 en die je deze 2023 moet spelen:

Hades

En we beginnen met een van de grootste onafhankelijke hits van de afgelopen jaren: Hades, het nieuwste spel van Supergiant Games. na Bastion, Transistor en Pyre. Hades is een roguelite, wat betekent dat sterven en herstarten een centraal onderdeel is van de ontwikkeling.

Maar laat dat je niet afschrikken! Elk spel is anders dan het vorige en je ontdekt steeds nieuwe dingen: vijanden, wapens… of “fragmenten” van het verhaal. Zelfs na 200 uur hoor je nog steeds nieuwe dialogen.

Als je van actiegames en Griekse mythologie houdt, moet je het zeker een kans geven, zeker nu het vervolg onderweg is!

Hades Review

Holle Ridder

En van één groot succes… gaan we naar een ander! Want zelfs als indiegames niet jouw ding zijn, is het onmogelijk dat je nog niet gehoord hebt van Hollow Knight, het eerste werk van de autralianen Team Cherry. En geen wonder, want het wordt beschouwd als een van de beste metroidvania spellen ooit.

Hollow Knight neemt ons mee naar Hallownest, een in ongenade gevallen koninkrijk dat tussen zijn ruïnes vele schatten, mysteries, legendarische helden en andere spannende verhalen verbergt. De enorme verwachtingen voor het vervolg, Hollow Knight: Silksong, zouden je een idee moeten geven van hoe geweldig dit spel is.

Herziening Hollow Knight

Godslasterlijk

Een van de beste Spaanse spellen aller tijden.. De Game Kitchen studio uit Sevilla heeft zijn best gedaan om ons een uitstekende ”soulsvania” te brengen. Blasphemous is de perfecte mix (met een eigen identiteit, wat het belangrijkste is) tussen Castlevania en Dark Souls, wat geen geringe prestatie is.

Let wel, Blasphemous is een echt moeilijk avontuur dat je tot wanhoop kan drijven, dus je moet de gameplay-mechanismen onder de knie krijgen. Het kunstwerk (geïnspireerd door Goya’s schilderijen) en geluid maken het spel van The Game Kitchen een must-have indie op je PS5.

Recensie van Blasfemisch

Bloodstained: Ritual of the Night

Bij gebrek aan Castlevania is Bloodstained goed. Dat dachten we toen we het in actie zagen, maar na het uitproberen kunnen we zeggen dat Bloodstained: Ritual of the Night is bijna net zo goed als Castlevania op zijn best.. Koji Igarashi en zijn team hebben bereikt wat wij voor onmogelijk hielden.

Dat klopt: Bloodstained is een uitstekende metroidvania waarvan de levelontwerpen, omgevingen en personages/vijanden erg aan Castlevania doen denken (wat geen probleem is). En je kunt er ook van genieten met 60 fps, wat een meerwaarde is. Een bijna perfecte metroidvania.

Bloodstained recensie

Bugsnax

Als je Pokémon vooral leuk vindt om te verzamelen (meer het vangen dan het vechten), dan moet je Bugsnax proberen. Je kijkt naar een actie-avontuur-platformer met een zeer goede vibe. en heeft een heel gek verhaal.

Je bent op een eiland, en je doel is om alle Bugsnax op te sporen. Maar maak je geen zorgen, je moet eerst de gekke cast van het spel ontmoeten, en getuige zijn van hilarische situaties/dialogen. Technisch is het niet geweldig, maar het is een origineel, fris spel met functies die gebruik maken van de PS5.

Bugsnax beoordeling

Celeste

We kunnen niet ontkennen dat een indie soms alle verwachtingen overtreft en binnensluipt als een van de beste die we in jaren hebben genoten. Dit is wat er gebeurde met Celeste, een titel ontwikkeld door Maddy Thorson en Noel Berry (Towerfall Ascension) in 2018.. Het is een bijna perfect stukje werk.

In Celeste moet je Madeline begeleiden in een spannend avontuur dat put uit de 16-bit klassiekers. Je zult talloze obstakels tegenkomen (waarvan sommige echt complex), maar het gevoel ze te overwinnen is bijna orgastisch. Celeste is een meesterwerk van de indie scene.

Analyse van Celeste

Undertale

Laat je niet misleiden door de graphics: Undertale, de RPG door Toby Foxis een van de meest originele en bijzondere spellen die je ooit zult spelen. En zo niet, kijk maar naar het legioen fans dat het sinds de release heeft gekregen.

Van de spelmechanismen, die RPG-elementen mengen met bullet hell, tot de charismatische personages, het hoopvolle en duistere verhaal of de pakkende soundtrack, Undertale is een van de beste indiegames die je kunt spelen op je PS5 in 2023.

Analyse Undertale

Moonlighter

De Spanjaarden van Digital Sun maakten een mooi doelpunt met Moonlighter, een uitstekende RPG met roguelike accenten. die veel doet denken aan saga’s als Pokémon of The Legend of Zelda. In de rol van Will, een onverschrokken avonturier, moet je alle hoeken van een reeks alternatieve dimensies verkennen.

Moonlighter heeft genoeg ingrediënten om je verslaafd te maken: dynamische en leuke gevechten, veel verkenning, een origineel verhaal en goed gedefinieerde gameplaymechanismen. Daarnaast heeft Digital Sun nieuwe gratis content uitgebracht sinds de oorspronkelijke release.

Maanlichter recensie

Buitenste Wilds

Een van de beste indies van de laatste jaren. Mobius Digital biedt een ruimteverkenningsspel dat je al in de eerste momenten aangrijpt.Het heeft zeer interessante overlevingsmechanismen, krachtige visuals en een goed aangepaste ontwikkeling voor de speler. Bovendien, met een eigen PS5-versie…

Outer Wilds is een wonder dat de grootsheid van een goed gemaakte indie aantoont: ontdek je alle geheimen van het zonnestelsel, lukt het je om uit de tijdlus te ontsnappen? Dat is iets wat je zelf moet uitzoeken, maar pas op dat je je basisbehoeften niet bevredigt.

Game Pass verliest een van zijn grote games in december

Stray

Een van de grote PlayStation indies (console exclusive), die tijdens The Game Awards ook werd genomineerd voor Best Game of the Year 2022. Stray is een uniek avontuur, het soort dat je om de paar jaar ziet. Het werk van Blue Twelve en Annapurna is een PS5 must-have.

In Stray besturen we een schattig katje dat verdwaald is in een cyberpunk stad.. Uitgerust met een jetpack en met de hulp van een robot zal onze katachtige vriend zich moeten herenigen met zijn familie… maar niet voordat hij een paar puzzels heeft overwonnen, vijanden heeft verslagen en alle hoeken van de stad heeft verkend.

Analyse van Zwerver

Cuphead

We eindigen met een echte moderne klassieker: Cuphead, de sensationele run ‘n’ gun van Studio MDHR.. Het meest opvallende aspect is duidelijk: het beschikt over een verrukkelijke visuals die de stijl van tekenfilms uit de jaren zestig nabootsen, met hypnotiserende animaties die in een museum thuishoren.

Maar Cuphead leeft niet alleen van zijn graphics: het is ook een platformer en shooter met een gameplay die je verslaafd houdt (vooral in co-op!) en een duivelse moeilijkheidsgraad die je zonder blikken of blozen aan het scherm gekluisterd houdt.

Het is onlangs in fysiek formaat verschenen, samen met de fantastische DLC The Delicious Last Course, dus we kunnen geen beter moment bedenken om speel Cuphead op PS5.

Analyse Cuphead

Dit zijn de 11 indies die u volgens ons niet mag missen in uw PS5. Sommige zijn niet geoptimaliseerd voor Sony’s nieuwe console, maar je kunt er toch van genieten dankzij de achterwaartse compatibiliteit met de PS4-catalogus.

Logisch Zwerver is de meest prominente, want het werd genomineerd voor GOTY van 2022.. Maar mis ook geen titels als Outer Wilds, Blasphemous (Spaans spel) of Hades, want die zijn zeer de moeite waard.

Heb je deze gespeeld indies Welke vond je het leukst? Het zijn misschien niet de meest spectaculaire spellen, maar hun verhalen, spelmechanismen en kunstwerken zullen je vanaf het eerste spel verbazen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *