Top seed Iga Swiatek uitgeschakeld op Australian Open! Wie is de Roemeen, bijgenaamd “Djokovic uit Bania”, die speelt in het junior enkelspel?

Top seed Iga Swiatek uitgeschakeld op Australian Open! Wie is de Roemeen, bijgenaamd “Djokovic uit Bania”, die speelt in het junior enkelspel?

Iga Swiatek, de leidster van de WTA, is voortijdig uit de Australian Open gedumpt. De Poolse speelster werd zondagochtend in de ronde van 16 van de eerste Grand Slam van 2023 verslagen.

Swiatek werd met 6-4, 6-4 verslagen door Elena Rybakina uit Kazachstan, als 22e geplaatst.

De wedstrijd duurde een uur en 29 minuten.Rîbakina won het Wimbledon toernooi in 2022.

Alexandru Coman, als 5e geplaatst, heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het junioren enkelspel op de Australian Open. De Roemeen versloeg Lorenzo Carboni (Italië), een qualifier, met 7-6 (8/6), 4-6, 6-4. De wedstrijd duurde twee uur en 23 minuten.

Top seed Iga Swiatek uitgeschakeld op Australian Open! Wie is de Roemeen, bijgenaamd Djokovic uit Banie, die speelt in het junior enkelspel?

Alex Coman is de enige Roemeen die een wedstrijd won op de Australian Open! Wat zijn de kansen dat “Djokovic uit Bania” de junior trofee wint?

In de tweede ronde speelt Coman tegen de Pool Tomasz Berkieta.

“Ik begon heel goed aan de wedstrijd. Toen ik mijn opslag verloor in de eerste set kwamen de emoties een beetje binnen. Ik dacht meer aan de winst dan aan het spelplan dat ik had opgesteld met Andrei Pavel,” analyseerde hij voor Prosport Alex Coman, die zowel in de set als in de tiebreak gelijkspeelde met Lorenzo Carboni na een 4-1 voorsprong, pakte de openingsset en maakte nog drie winners, zijn opslag op 201 km/u.

“De Italiaan hing aan elk punt. Zeer hardwerkend, uitstekend in het bewegen van het veld, een echte muur die elke bal omspeelt. Face-back-side bewoog hij heel goed,” verklaarde Alex toen Carboni dubbel/breakte om een 5-2 voorsprong te nemen in de tweede set.

De Oltean met de bijnaam “Djokovic van Bania”… richt een ravage aan bij “rechts”, net als Nadal.: “Rechts is nog steeds een 12. Zoals de heer Ion Țiriac zei…

De ouders misten geen moment. Ik belde ze voor de wedstrijd, vroeg of ze naar bed gingen en ze lachten me uit: Hoe kunnen we slapen als jij speelt? We houden je in de gaten.”

Wat hebben de Roemeense junioren gedaan?

Het koppel Cara Maria Meșter/Sonja Zhiyenbayeva (Roemenië/Duitsland) heeft zich zondag geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open jeugddubbel.

Cara Maria Meșter en Sonja Zhiyenbayeva hebben in de openingsronde het koppel Weronika Ewald/Vivian Yang (Polen/Nieuw-Zeeland) met 6-7 (2/7), 6-3, 10-7 verslagen.

Daarentegen werd het koppel Maria Daciana Ciubotaru/Ellie Daniels (Roemenië/Canada) in de eerste ronde met 6-0, 6-4 verslagen door Mirra Andreeva/Alina Korneeva (Rusland), die als tweede geplaatst waren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *