Simona Halep heeft haar samenwerking met Patrick Mouratoglou verbroken: “Ik ben gestopt met hem samen te werken. Mijn vertrouwen is geschokt”.

Simona Halep heeft haar samenwerking met Patrick Mouratoglou verbroken: “Ik ben gestopt met hem samen te werken. Mijn vertrouwen is geschokt”.

Simona Halep heeft haar samenwerking met Patrick Mouratoglou, die in 2022 begon, beëindigd. Ze kondigde aan dat ze niet langer samenwerkt met die coach omdat haar zelfvertrouwen geschokt is.

Halep zei dat ze het contact met Mouratoglou en zijn team heeft verbroken en wilde dat de coach eerder zijn schuld zou toegeven in haar dopingzaak.

De Roemeense testte positief op Roxadustat, een supplement aanbevolen door het team van Patrick Mouratoglou, en kreeg een schorsing van vier jaar.

Simona Halep heeft haar samenwerking met Patrick Mouratoglou verbroken

Ze is in beroep gegaan bij het CAS, het Hof van Arbitrage voor de Sport in Lausanne, en de zaak wordt in februari 2024 behandeld.

Als de schorsing van vier jaar wordt gehandhaafd, dan zou Simona Halep in oktober 2026, op 35-jarige leeftijd, weer voor de rechter kunnen verschijnen.

“Ik ben een tijd geleden gestopt met werken met de Academy (van Patrick Mouratoglou – noot van de redactie). Ik heb altijd vertrouwen gehad en nu is mijn vertrouwen geschokt. Ik weet niet hoe het in de toekomst zal zijn, of ik weer vertrouwen zal kunnen hebben.

Het is inderdaad publiekelijk naar buiten gekomen. Ik wou dat ik dat iets eerder had gedaan. Het was moeilijk voor me, want ik heb altijd vertrouwen gehad in mijn teams, mijn vorige teams en iedereen met wie ik werk. Ik heb altijd vertrouwen gehad, en nu ben ik een beetje geschokt,” vertelde Simona Halep aan Euronews.

Het is duidelijk dat er sprake is van vervuiling. Drie dagen voor de urinetest die positief was, had ik een negatieve urine- en bloedtest. In eerste instantie werd me verteld dat het een extreem kleine hoeveelheid van een verboden stof was. Het was onmogelijk dat ik in die drie dagen doping had gebruikt. Het was nooit opzettelijk en ik heb nooit de intentie gehad om iets verkeerds of oneerlijks te doen, omdat ik altijd de regels heb gevolgd en mijn leven aan tennis heb gewijd. Andere zijn mijn principes, niet vals spelen in tennis – Simona Halep


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *