Zij is de KAMPIOEN die zichzelf weggeeft voor elke wedstrijd

Zij is de KAMPIOEN die zichzelf weggeeft voor elke wedstrijd

Ana Maria Bărbosu, die zich met het Roemeense turnteam heeft gekwalificeerd voor de Olympische Spelen, kijkt uit naar haar deelname in Parijs.

Het jaar 2023 was een heel goed jaar voor de Roemeense vrouwengymnastiek. Ons team slaagde erin om zich na 12 jaar weer te kwalificeren voor de Olympische Spelen en een van de helden was Ana Maria Bărbosu.

De 17-jarige uit Focșani heeft een ritueel waar ze nooit van afwijkt: ze besproeit zichzelf met mirre voor elke training of wedstrijd.

Zij is de kampioene die voor elke wedstrijd mirre gebruikt

“Voor de training en voor de wedstrijd gebruik ik ook mirre. Ik heb ook kruisjes in mijn rugzak, maar in het algemeen heb ik ze, niet per se alleen voor wedstrijden”, zegt Ana Maria Bărbosu, turnster van het Roemeense team.

Hoewel er bijna drie maanden zijn verstreken sinds haar historische kwalificatie voor de Olympische Spelen, voelt Ana nog steeds de opwinding die ze op de Wereldkampioenschappen ervoer.

“Er waren veel emoties van de avond ervoor, vooral omdat we heel vroeg moesten opstaan, om 5:30, omdat we de ochtendwedstrijd in de eerste heat hadden. Vooral omdat we klaar waren met de balk, we konden onze benen al voelen trillen, we waren al dicht bij het einde en alles zat al in de balk”, zei Ana Maria Bărbosu.

En de laatste onderverdeling, waar het lot van ons team praktisch werd beslist, werd met de adem van Ana en haar teamgenoten beleefd. “We bleven na onze subdivisie, we waren de hele dag in de hal en keken constant naar de tafel met de landen die al hadden meegedaan. In de laatste subdivisie, waar Duitsland en Hongarije zaten, stond ik alleen maar, ik kon helemaal niet zitten. Ik was erg nerveus en gestrest”, voegde Ana Maria eraan toe.

De kwalificatie kwam als een beloning voor alle opofferingen die ze dit jaar maakte, een jaar waarin ze, zoals ze toegeeft, veel huilde. Ze karakteriseerde het jaar zelfs als een jaar vol tranen: “Het was een jaar vol tranen. Het was… veel huilen, ja.”

Zij en haar teamgenoten willen zich kwalificeren voor alle finales: “Gezien het feit dat de eerste wedstrijddag kwalificaties betekent, zou ik graag in de krant zien dat er de volgende dag staat: Roemeens turnen in vijf finales op de Olympische Spelen van Parijs 2024!”.

Na elke wedstrijd dit jaar krijgt hij nieuwe gaatjes in zijn oren

Als ze niet traint, is Ana een dame die zich het liefst zo casual mogelijk kleedt en soms zelfs hakken draagt: “Ik hou van de kleur groen, maar ik draag niet echt jurken. Ik hou van een beetje wijde broeken, t-shirts. In principe een beetje baggy, maar als het een wijduitlopende broek is, iets meer op het bovenlichaam. Ik draag graag armbanden en ringen. Ik heb ook hakken gedragen. Ik weet niet hoe hoog… hoog genoeg om me lang te voelen. Ik heb ook zeven gaatjes in mijn oren. Dit jaar, na de Europese heb ik ze gekregen. Ik had de twee normale en toen kreeg ik nieuwe. En na het WK heb ik ze laten doen. Om eerlijk te zijn zou ik niet doorgaan, tenminste dat hoop ik.”

Zich kwalificeren voor de Olympische Spelen is geen toevalstreffer, het is de vrucht van hard werken in de afgelopen jaren, maar ook van het feit dat de meiden in het team buiten de sportschool hele goede vriendinnen zijn. In feite brengen ze al hun vrije tijd samen door.

Ik denk dat Lili en ik goed zijn in mime. We hebben niet zoveel tijd om te spelen, maar als we een zondag vrij zijn en het gevoel hebben dat we niets anders te doen hebben, spelen we vaak liever mime. We hebben een iets ingewikkelder mimespel. En we houden ervan om bekende films, personages of mensen uit het echte leven te mimespelen – Ana Maria Bărbosu


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *