VIDEO | Adin Cojocaru ontving de Excellence Award op het Great Athletes Gala voor een jaar 2023 met veel succes in volleybal!

VIDEO | Adin Cojocaru ontving de Excellence Award op het Great Athletes Gala voor een jaar 2023 met veel succes in volleybal!

De prijs voor uitmuntendheid aan het hoofd van een sportbond voor het jaar 2023 ging naar de voorzitter van de Volleyball RF, Adin Cojocaru.

Het evenement, dat werd bijgewoond door Adin Cojocaru en plaatsvond op 28 november 2023, was bedoeld om diegenen te belonen die dit jaar uitstekende prestaties hebben geleverd en zich hebben weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Adin Cojocaru ontving de Excellence Award tijdens het Great Athletes Gala voor een jaar 2023 met veel succes in volleybal! “We willen bevestigen wat er nu is gebeurd”. VIDEO

Het Roemeense volleybal is er na vier decennia in geslaagd om beide teams naar de eindfases van een Europees kampioenschap te brengen. De meisjes bereikten de laatste 16 en de jongens de kwartfinales, met een historische 3-1 overwinning op Olympisch kampioen Frankrijk in de groepen.

Roemenië heeft al 40 jaar niet meer bij de beste acht mannenteams van het continent gezeten, nadat het in 1983 als achtste eindigde. De vorige 7e plaats voor de “tricolori” was op het Europees Kampioenschap van 1979, georganiseerd door Frankrijk. Het record van de Tricolours omvat een Europese titel in 1963, twee zilveren medailles (1955, 1958) en twee bronzen medailles (1971, 1977).

“Het ontvangen van een onderscheiding valideert een activiteit. Niet lang geleden, maar al vier jaar. Sta me toe deze prijs te delen met alle atleten en collega’s in de Federatie”, zei Adin Cojocaru op het podium, bekroond door de redactiedirecteur van Gândul trust, Adrian Artene.

“Dank aan de atleten en de technische staf, aan mijn collega’s in de Raad van Bestuur, aan het bestuur van de Roemeense Volleybal Federatie en aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit jaar 2023, een uitzonderlijk jaar!”, zei Adin Cojocaru, voorzitter van de Roemeense Volleybal Federatie, op Facebook.

Hoe ziet de toekomst eruit voor het Roemeense volleybal? Adin Cojocaru antwoordt

“Het volgende doel voor het nationale mannenteam is het bereiken van de kwartfinales op het volgende Europees Kampioenschap, omdat Roemenië gastheer zal zijn van een groep op de volgende editie in 2026. En dan hebben we een belangrijk doel, aangezien we voor eigen publiek zullen spelen.

Over drie jaar willen we bevestigen wat er nu is gebeurd en laten zien dat het Roemeense volleybal een stijgende lijn vertoont. We hebben Cluj aangekondigd als gaststad, maar dat kan nog veranderen, tot die tijd komt er misschien een andere locatie. Op het wereldkampioenschap in 2025 zouden we vandaag gekwalificeerd zijn, maar in 2024 zijn er de Olympische Spelen, waar wij niet zullen zijn, en andere nationale teams kunnen punten verzamelen. Dat valt nog te bezien,” zei Cojocaru.

De Roemeense herenselectie voor het EK 2023, onder leiding van coaches Sergiu Stancu en Răzvan Parpală, bestond uit de volgende 14 spelers: Bela Bartha, Mircea Peța, Filip Constantin, Sergio Diaconescu, Daniel Chițigoi, Claudiu Dumitru, Rareș Bălean, Adrian Aciobăniței, Carol Kosinski, Marian Bala, Alexandru Rață, Andrei Butnaru, Robert Călin en Ștefan Lupu.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *