Rapid heeft weer een spits met klasse getransfereerd! Wie is Borisav Burmaz

Rapid heeft weer een spits met klasse getransfereerd! Wie is Borisav Burmaz

Rapid heeft de 22-jarige spits Borisav Burmaz getransfereerd. De Serviër scoorde tien doelpunten in 18 wedstrijden voor Vozdovac en is de tweede transfer van de winter voor de ploeg uit Giulest.

Florent Hasani was Rapid’s meest recente transfer voor de komst van Borisav Burmaz. “Albanezen houden van het Roemeense kampioenschap. Het is een kwaliteitscompetitie en voor mij was dat positief. Het was makkelijker om de beslissing te nemen om naar Rapid te komen. Albanezen hebben alleen maar goede woorden over Rapid”, zei Florent Hasani nadat hij bij Rapid had getekend.

De transfer van Burmaz kostte Rapidi ongeveer €400.000.

Rapid heeft nog een klassieke spits getransfereerd

Borisav Burmaz, de tweede topscorer in de Servische Super League, heeft voor tweeënhalf jaar getekend bij Rapid.

“Opgegroeid bij Crvena Zvezda, het meest succesvolle team van Servië, heeft de 22-jarige aanvaller, die op 21 april 22 jaar werd, ook gespeeld voor Grafičar en Radnički Kragujevac 1923. Burmaz is Servisch international en speelt voor de nationale teams van Servië U17, U18 en U19. Volgens transermarkt.com is zijn marktwaarde €1,2 miljoen. De Servische aanvaller speelde voor het laatst op 15 december 2023 in Voždovac – Železničar Pančevo (5-1), toen hij een “dubbel” scoorde in 66 gespeelde minuten. Met het U19-team van Rode Ster Belgrado won hij het Servisch kampioenschap en speelde hij in de Youth League, waar hij twee doelpunten maakte en een beslissende pass gaf”, aldus het persbericht van Rapid.

“Hij is fysiek veel beter dan Stefanescu. Hij is een speler met maat, snel, die heel goed voor het doel komt. Zelfs als hij vanaf de flank komt, komt hij altijd op de lat vanuit de lange hoek als hij aan de overkant speelt. Hij kan afmaken, hij is goed in combinaties. Een speler die het goed zal doen in Giulesti”, zei Robert Niță volgens Fanatik, die Burmaz vergeleek met Marius Stefanescu van Sepsi.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *