APOCALYPTISCH scenario: Braziliaans nationaal team uitgesloten van WK?

APOCALYPTISCH scenario: Braziliaans nationaal team uitgesloten van WK?

De FIFA heeft Brazilië zondag laten weten dat het zijn nationale teams en clubs kan schorsen van internationale competities als een interventie van het voetbalorgaan leidt tot de verkiezing van een nieuwe voorzitter in januari.

Het wereldorgaan beschreef in een brief aan een Braziliaanse voetballeider dat het Braziliaanse voetbalorgaan, de CBF, geschorst zou kunnen worden als het zijn oproep om te wachten negeert en in plaats daarvan onverwachte verkiezingen houdt om Ednaldo Rodrigues als voorzitter te vervangen.

Doemscenario: Braziliaans nationaal team uit WK?

Een rechtbank in Rio de Janeiro verwijderde Rodrigues en al zijn benoemingen in de CBF op 7 december vanwege onregelmatigheden bij de stemming vorig jaar.

De twee hoogste gerechtshoven van Brazilië bevestigden de beslissing vorige week.

De FIFA heeft inmenging van de overheid en derden in haar lidbonden altijd afgewezen.waardoor vijfvoudig wereldbekerwinnaar Brazilië mogelijk geen belangrijke wedstrijden kan spelen totdat de crisis is opgelost.

Komt Carlo Ancelotti of niet?

De harde klap voor de Brazilianen komt net op een moment dat de vedetten een heus imagokanon aan het voorbereiden waren op de technische bank van de eerste vertegenwoordiging.

Ednaldo, de ontslagen voorzitter van de federatie, heeft meermaals aangekondigd dat hij van plan is om de legendarische Carlo Ancelotti, coach van Real Madrid, als coach binnen te halen.

“Ik heb echt bewondering voor Ancelotti. Hij is niet alleen favoriet bij de spelers, maar ook bij de fans. Overal waar ik kom in Brazilië is Ancelotti de eerste naam waar fans me naar vragen.

Laten we wachten op het juiste moment, we zullen zien of het lukt,” zei Ednaldo, voormalig voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond, vorig jaar, zoals geciteerd door journalist Fabrizio Romano.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *