Een van de rijkste Roemenen was een JUDOKA bij Dinamo! Eerste bedrijf: ijs verkopen bij de automaten

Een van de rijkste Roemenen was een JUDOKA bij Dinamo! Eerste bedrijf: ijs verkopen bij de automaten

Zoltan Teszari is een van de rijkste Roemenen, met een fortuin van honderden miljoenen euro. Hij is de oprichter van de Rcs&Rds trust, maar daarvoor was hij sportman voor Dinamo.

Sensei Constantin Niculae, vader van oud-voetballer Marius Niculae, vertelde in de EXCLUSIV DINAMO show hoe hij Zoltan Teszari als leerling had bij CS Dinamo, in judo.

Zoltan Teszari is een discreet figuur, zonder social media account en zonder persoptredens. Hij begon zijn bedrijf met een winkel die telefoonkaarten verkocht aan de Roemeense diaspora en is nu eigenaar van een van de grootste telecomoperators in Roemenië.

Een van de rijkste Roemenen was judoka voor Dinamo

“Een zeer goede atleet! Hij is geboren in 1970, hij was militair op termijn bij Dinamo, hij was Europees vice-kampioen en hij had de lat gehaald om aangenomen te worden. Ik gaf hem zelfs een sollicitatie in 1989, bij Dinamo. Hij werd in oktober vrijgelaten, hij liet zijn rapport maken, de revolutie kwam in 1990, er werden geen mensen meer aangenomen, ik hield hem een jaar vast… Hij verbleef in de slaapzaal van Dinamo, met kost en inwoning en hij kon niet blijven, ik kon hem niet meer aannemen. Ze wilden zowel Steaua als Dinamo opheffen, dat wil zeggen de militaire clubs opheffen. Bij Dinamo zetten ze zelfs de Unirea Tricolor…

Natuurlijk begon hij… De eerste deal, weet je wat dat was? Met ijs. Hij verkocht ijs uit machines. Daarna begon hij het netcafé, ging naar Brasov.

Ja, ik hield contact met hem. In de tijd dat hij in Oradea was, heb ik hem ontmoet, maar hij is veranderd. Hij is erg bezig met zaken doen. Hij moest het vanuit een familietraditie doen, het werkte. Na het net dat hij in Brasov had, ging hij naar Timisoara en begon met kabeltelevisie en van daaruit lanceerde hij.

In 1990, in februari, haalde hij een rode Audi 80 binnen. Hij is een Dinamovist. Of tenminste toen, nu weet ik niet of hij dat nog steeds is,” vertelde Sensei Niculae aan EXCLUSIV DINAMO.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *