DIPLOMATISCH schandaal na voetbalwedstrijd in Riyad! Turken annuleerden de wedstrijd en gingen naar huis VIDEO

DIPLOMATISCH schandaal na voetbalwedstrijd in Riyad! Turken annuleerden de wedstrijd en gingen naar huis VIDEO

De Turkse Super Cup-wedstrijd tussen Galatasaray en Fenerbahce, die vrijdagavond in Riyad zou worden gespeeld, is afgelast vanwege een geschil tussen de clubs en de Saudische autoriteiten.

Spelers van beide clubs wilden het veld betreden met shirts bedrukt met het gezicht van de voormalige president van het land Mustafa Kemal Ataturk, beschouwd als de “grondlegger van het moderne Turkije”.

DIPLOMATISCH schandaal na voetbalwedstrijd in Riyad! Turken annuleerden de wedstrijd en gingen naar huis | VIDEO

De Saoedi’s zien het echter van een heel andere kant, dus ze verboden het moment en het werd een echt diplomatiek schandaal.

De Turkse FA, Fenerbahce en Galatasaray vermeden het geven van details in een gezamenlijke verklaring en zeiden dat de wedstrijd was uitgesteld vanwege organisatorische problemen.

“Om de 100ste verjaardag van onze republiek en de Turkse voetbalbond in het buitenland te vieren, hebben we samen met onze clubs een evenement georganiseerd om bij te dragen aan de merkwaarde van het Turkse voetbal en onze clubs,

De Supercup 2023, die op vrijdag 29 december 2023 om 20.45 uur gespeeld zou worden, is door een gezamenlijk besluit van onze clubs vanwege organisatorische problemen uitgesteld naar een latere datum.

We willen de voetbalbond, relevante instellingen en organisaties in het gastland bedanken voor hun inspanningen tot nu toe bij het organiseren van de Super Cup,” kondigden de twee clubs aan.

Ataturk wordt beschouwd als een “verrader van de moslimwereld”.

De Saoedi’s gingen ook niet akkoord met de aanwezigheid van het Turkse volkslied en de Turkse vlag in het stadion voor deze wedstrijd, hoewel ze daar aanvankelijk wel toestemming voor hadden gegeven.

“Vrede thuis, vrede in de wereld” stond op een spandoek ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de Republiek op 29 oktober. Ataturk is door sommigen in de Arabische wereld beschouwd als een “verrader van de moslimwereld”..

De grote Roemeense coach Mircea Lucescu zou aanwezig zijn bij de wedstrijd in Riyad.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *