Hij is allergisch voor chloor, maar hij is een wereldkampioen zwemmen

Hij is allergisch voor chloor, maar hij is een wereldkampioen zwemmen

Patrick Dinu ontdekte zijn gevoeligheid toen hij zes was en slikt sindsdien anti-allergiepillen.

Weinig mensen ter wereld houden zoveel van hun sport als Patrick Dinu van zwemmen. Als wereldkampioen en Europees kampioen bij de junioren in 2022 is hij een van de weinige zwemmers ter wereld met een chloorallergie. Om te kunnen weerstaan aan wat hij het liefste doet, slikt hij dagelijks anti-allergiepillen.

“Ik weet dat het heel raar klinkt, maar zo zit ik in elkaar, zo was ik als kind. Ik heb met mezelf leren leven. Ik zag dat ik allergisch was vanaf mijn zesde, de eerste keer dat ik naar het zwembad ging. Na elke training merkte ik dat mijn neus bleef lopen en ik begon eczeem op mijn huid te krijgen. Toen heb ik testen gedaan en zag ik dat ik inderdaad allergisch was voor chloor. Mijn ouders vonden het eerst een beetje grappig. Hoe is het mogelijk dat iemand die zo graag wil zwemmen allergisch is voor chloor?” zei Patrick Dinu, Europees en Wereldkampioen juniorenzwemmen in 2022.

Hij is allergisch voor chloor, maar hij is een wereldkampioen zwemmen

Hij geeft zelf toe dat hij zich geen leven zonder zwemmen kan voorstellen. Maar als hij het zwembad niet in zou kunnen vanwege zijn allergie, dan zou hij zeker een andere sport gaan beoefenen.

“Ik kan me mijn leven niet voorstellen zonder zwemmen, dat geef ik toe. Ook al ben ik niet erg gecoördineerd op het land, ik zou de sport gegarandeerd gedaan hebben. Waarschijnlijk wat handbal of basketbal, ik denk dat ik dat gedaan zou hebben,” voegde Patrick Dinu eraan toe.

Hij staat elke ochtend om 4.55 uur op.

In de sport is er geen prestatie zonder opoffering van de kampioen en Patrick laat dit heel goed zien. Niet alleen wordt hij elke dag geconfronteerd met zijn allergieën, maar zijn trainingsschema begint om 5.30 uur. Daarom geeft hij toe dat als hij één superkracht zou hebben, dat teleporteren zou zijn, omdat hij dan een half uur zou kunnen slapen: “Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik zou willen kunnen teleporteren. Het zou zoveel makkelijker lijken. Ik zou eerst naar het zwembad gaan, maar dan zou ik ’s ochtends tenminste meer slapen. Ik sta elke dag om 5 voor 5 op, behalve op zondag. Om 5:30 ben ik in het zwembad. Voor bedtijd ga ik om 8:30 – 9:00 uur naar bed, zoiets. Het hangt er ook vanaf hoeveel school ik van tevoren moest doen en of ik nog iets anders had om me op de universiteit voor te bereiden.”

De 18-jarige Patrick heeft vorig jaar zijn rijbewijs gehaald. Dat heeft hij altijd al willen doen, vooral omdat zijn favoriete stripfiguur de beroemde Lighting McQueen is. “Als ik moest kiezen om een stripfiguur te zijn, denk ik dat ik Lighting McQueen zou willen zijn. Ik hou van autorijden, ik hield van de rijschool, dus ja, daarom zie ik mezelf vaak als Lighting McQueen,” voegde hij eraan toe.

Hoewel hij aan races op alle meridianen heeft meegedaan, zegt hij dat hij zich niet graag in oceanen of zeeën waagt.

Daarom is het zijn droom om zoveel mogelijk in het zwembad in Rome te zwemmen of, als hij kan, in de zwembaden van Australië te trainen.

Eerlijk gezegd, als ik een plek in de wereld moest kiezen waar ik zou willen zwemmen, zou ik niet kiezen voor een oceaan of een zee, want ik ben geen fan van zwemmen in open water. Dus als ik moest kiezen, zou ik het in een zwembad willen doen. Ik vind het zwembad in Rome echt geweldig en ik zou er altijd willen zwemmen. Dat is op dit moment mijn favoriet, maar ik weet dat er in Australië een paar hele mooie zijn waar ik graag heen zou willen – Patrick Dinu


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *