Lăcrămioara Perijoc heeft onthuld wat haar droom is! “De eerste Olympische medaille voor Roemenië”

Lăcrămioara Perijoc heeft onthuld wat haar droom is! “De eerste Olympische medaille voor Roemenië”

Lăcrămioara Perijoc kondigde op de podcast Road to Medals aan dat haar grootste droom is om Olympisch kampioen te worden op de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Ze kwalificeerde zich vorig jaar voor de Olympische Spelen van 2024 toen ze de zilveren medaille won in de 54kg categorie op de Europese Spelen in Krakau – Malopolska.

Perijoc is ook in het bezit van de Europese titel in 2019 en de wereldtitel in 2022.

Lăcrămioara Perijoc onthulde haar droom

“Mijn grootste droom is om Olympisch kampioen te worden. Volgend jaar de eerste Olympische medaille voor Roemenië, en dan iemand zijn die… een rolmodel of niet per se een rolmodel, maar gewoon om het leven van mensen op een positieve manier te beïnvloeden. Ik zou graag atleten of jonge mensen willen aanmoedigen om te doen wat ze leuk vinden en, ik weet het niet, om op deze manier hun pad te volgen, om ze dat plezier, dat verlangen om dingen te doen bij te brengen. Niet alleen om te sporten omdat mama dat wil, omdat papa dat wil, maar om te leven en te ademen in de sport die ze kiezen, als ze daarvoor kiezen, als ze dat niet doen, de baan die ze kiezen”, zei Lăcrămioara Perijoc.

Hoe lang blijft ze boksen? “Tot ik mijn Olympische doel heb bereikt. Ik heb gezegd dat als ik het volgend jaar bereik, ik wil stoppen. Maar ik stop zeker op het moment dat ik voel dat ik het niet meer kan, dat ik het niet meer wil doen. Ik bedoel fysiek of, ik weet het niet, mentaal, ik voel dat er geen ruimte meer is voor mij, ik kan deze sport niet naar het niveau brengen waar ik het naar toe wil brengen. Dus als ik het echt voel, dan stop ik er echt mee, dan trek ik mezelf niet meer omhoog.”

Perijoc liet ook weten dat hij niet wil overstappen naar professioneel boksen: “Als ik nu een aanbod zou krijgen, zou ik niet weggaan. Maar in de toekomst kan ik het niet zeggen. Ik wil dit doel bereiken voor mijn land. Ik heb nog niet nagedacht over professioneel boksen, hoewel het een mogelijkheid is, maar ik heb er nog niet over nagedacht. Professioneel boksen… Je moet er veel voor doen als je daar wilt komen, want het is een andere wereld en je hebt veel nodig… En aan te nemen, als je echt op dat niveau wilt komen, want daar denk ik dat de stoten ook op een ander niveau zijn, de wedstrijden zijn anders. Je moet nadenken over wat je uit het leven wilt halen. Als je je hele leven alleen maar wilt boksen, is dat waarschijnlijk waar ik heen zou gaan of waar een atleet heen zou gaan. Maar ik voel dat ik andere dingen kan doen en ik wil andere dingen doen.”


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *