Verbluffende details van de schandaalzaak tegen Gigi Becali’s voormalige “schoonzoon” en zijn miljonairsvader. “Ik maak je kapot!”

Verbluffende details van de schandaalzaak tegen Gigi Becali’s voormalige “schoonzoon” en zijn miljonairsvader. “Ik maak je kapot!”

Miljonair Dan Grigoriu en zijn zoon Mihnea worden strafrechtelijk onderzocht in een dossier over mishandeling dat is opgesteld door politieagenten van afdeling 1, nadat ze afgelopen november een lokale politieploeg zouden hebben aangevallen. De zakenman zou de lokale politieagenten hebben bedreigd en beledigd, terwijl zijn zoon zich in het gevecht probeerde te mengen.

Mihnea Grigoriu kwam in de publieke belangstelling nadat hij een relatie had met Gigi Becali’s middelste dochter Alexandra, terwijl zijn vader naam maakte door verschillende controversiële zakendeals die hem in een toplijst van Roemeense miljonairs plaatsten.

Een van de bekendste financiële coups van Dan Grigoriu werd bekend in 2011, toen hij ongeveer 23 miljoen euro incasseerde van de Nationale Autoriteit voor Eigendomsrestitutie voor een stuk grond van 9,4 hectare in Otopeni waarvoor hij de betwiste rechten bezat.

Het succes van zijn vader, die in zakenkringen bekend stond als een voormalige SRI generaal, werd geprojecteerd op de levensstijl van zijn zoon, die in auto’s rijdt die honderdduizenden euro’s waard zijn.

Hoe het schandaal met de lokale politie begon

Het schandaal met de lokale politie ontstond in november nadat ze een Lamborghini URUS met een marktwaarde van meer dan 300.000 euro hadden geparkeerd op een zebrapad bij een restaurant in Floreasca, waar ze waren komen eten.

In deze context hadden de miljonair en zijn zoon een conflict met een team van Lokale Politie Sector 1, als gevolg waarvan ze in de boeien werden geslagen, en een zaak van geweldpleging werd geopend namens hen, geregistreerd bij het Openbaar Ministerie van Sector 1.

Justitiële bronnen hebben verbazingwekkende details onthuld over het gedrag van de twee mannen ten opzichte van de lokale politieagenten, details die ook het onderwerp zijn van de mishandelingszaak.

De geciteerde bronnen zeiden dat Dan en Mihnea Grigoriu waren gekomen om te dineren in een visrestaurant op Calea Floreasca. Ze zouden hun auto precies op een zebrapad hebben geparkeerd, daarom waarschuwde een lokale politieagent in de buurt hen dat als ze de auto niet zouden verplaatsen, de bestuurder een boete zou krijgen.

De twee negeerden het bericht naar verluidt volledig en gingen het restaurant binnen, waarop een van de lokale politieagenten overging tot het schrijven van het bericht waarin de bestuurder werd opgeroepen om naar het hoofdbureau van de lokale politie te komen voor een boete.

Dan Grigoriu: “Je weet niet met wie je te maken hebt!”

Volgens onderzoekers was Dan Grigoriu de eerste die het pand verliet. Hij weigerde zich te identificeren en begon de lokale politieagenten te bedreigen: “Je weet niet met wie je te maken hebt!”, “De sector is klein, we zullen elkaar weer ontmoeten!” en herhaalde meerdere keren “Ik maak je kapot!”.

Tegen deze achtergrond vertelden de lokale politieagenten de onderzoekers naar verluidt dat Mihnea Grigoriu in een staat van woede uit het restaurant was gekomen en uit zijn gebaren duidelijk had gemaakt dat hij van plan was om de medewerkers van het gemeentehuis te slaan, maar in de armen van zijn vader was genomen, die had geprobeerd om hem te kalmeren.

Tegelijkertijd werd Mihnea Grigoriu volgens onderzoekers horen zeggen dat hij “het mes ging pakken”, maar er is geen informatie dat de jongeman een mes had getrokken of bij zich had.

De sigaar die een lokale politieagent waard is

Dan en Mihnea Grigoriu zouden echter herhaaldelijk hebben gevloekt tegen de plaatselijke politieagenten, die andere teams opriepen om te helpen.

Uiteindelijk werden de miljonair en zijn zoon in de boeien geslagen en naar het hoofdbureau van de plaatselijke politie in Calea Griviței gebracht. Daar bleef Grigoriu senior zich naar verluidt verbaal agressief gedragen en liet hij zelfs doorschemeren dat hij karate had gedaan toen hij jong was en een 2 dan zwarte band had.

De geciteerde bronnen zeiden ook dat Dan en Mihnea Grigoriu vervolgens in een auto van de plaatselijke politie naar het 1e politiedistrict werden vervoerd. Daar vroegen ze naar verluidt om te mogen roken voor het politiebureau, waar ze elk een sigaar opstaken. In deze context zei Dan Grigoriu tegen de aanwezige lokale politieagenten dat “deze sigaar evenveel waard is als één van jullie”.

De zaak van verontwaardiging is nog in behandeling bij de openbare aanklagers van het Openbaar Ministerie van Sector 1, na een klacht ingediend door de Lokale Politie Sector 1.

Tot nu toe zijn alle lokale politieagenten die bij het schandaal betrokken waren, ondervraagd.

OOK LEZEN:

EXCLUSIEF. Hij is de Roemeen die €3 miljoen “buitmaakte” op de valutawissel! Gigi Becali’s “neef” kocht voor zijn zoon Rolls Royce, Lamborghini en Ferrari ter waarde van €2 miljoen (FOTO GALLERY)

EXCLUSIEF | Wat is er gebeurd met de bommenleggers van Costinești? Last-minute beslissing door magistraten


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *