Moeilijk nieuws voor tennisfans! Rafael Nadal zal niet spelen op de Australian Open 2024

Moeilijk nieuws voor tennisfans! Rafael Nadal zal niet spelen op de Australian Open 2024

Rafael Nadal is na een jaar terug op tournee, maar hij raakte opnieuw geblesseerd op het toernooi van Brisbane en zal niet kunnen spelen op de Australian Open 2024, de eerste Grand Slam van het jaar.

Nadal verklaarde dat hij een spierscheuring had opgelopen in zijn wedstrijd tegen Jordan Thompson, waarin hij drie matchpoints miste.

De Australian Open 2024 vindt plaats van 14 tot en met 28 januari in Melbourne.

Moeilijk nieuws voor tennisfans! Rafael Nadal zal niet spelen op de Australian Open 2024

Voorafgaand aan het toernooi in Brisbane nu, speelde de Spanjaard in de Australian Open 2023, maar werd verslagen door Mackenzie McDonald. Sindsdien is hij bijna een jaar weg van tennis.

“Hallo allemaal! Tijdens mijn laatste wedstrijd in Brisbane had ik een klein probleem met een spier die me, zoals jullie weten, zorgen baarde. Toen ik eenmaal in Melbourne was, heb ik een MRI-scan laten maken en ik heb een microscheurtje in mijn spier, niet in hetzelfde deel waar ik de blessure had (red. – opgelopen tijdens de Australian Open 2023) en dat is goed nieuws.

Op dit moment ben ik nog niet klaar om op mijn best te spelen in 5-set wedstrijden. Ik vlieg terug naar Spanje om naar de dokter te gaan voor behandeling en rust. Ik heb het hele jaar hard gewerkt voor deze comeback en zoals ik altijd heb gezegd, is het mijn doel om over 3 maanden op mijn maximale niveau te zijn.

Ondanks het trieste nieuws voor mij dat ik niet voor het fantastische publiek in Melbourne kan spelen, is dit niet heel slecht nieuws en blijven we positief over de voortgang voor de rest van het seizoen. Ik wilde heel graag in Australië spelen en ik heb de kans gehad om een paar wedstrijden te spelen waar ik heel blij en positief van werd. Bedankt voor alle steun en tot snel,” zei Rafael Nadal.

Wat Novak Djokovic te zeggen had over Rafael Nadals terugkeer op de tour: ‘Hij bereidt zich voor met de intentie om nog een Grand Slam te winnen’.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *