Amerikaanse basketbalspeler, na verhuizing naar Roemenië: Ik betaal slechts $600 voor twee kamers

Amerikaanse basketbalspeler, na verhuizing naar Roemenië: Ik betaal slechts $600 voor twee kamers

Een Amerikaan die in Brasov aankwam om basketbal te spelen, was gecharmeerd van Roemenië.

Juwan Gray was onder de indruk van de schoonheid van ons land en het eten en zegt dat hij in Roemenië wil blijven.

Juwan Gray is een professionele basketballer. In 2023 stapte de jongeling over naar basketbalclub Corona Brasov na een ervaring in Zweden.

Hoewel hij aanvankelijk sceptisch was, zegt Gray nu dat hij Roemenië niet wil verlaten.

In een video op TikTok legde de basketballer aan zijn volgers uit dat de kosten van levensonderhoud in Roemenië laag zijn in vergelijking met andere landen.

De Amerikaan prees de bergen en bossen van Roemenië, evenals de prachtige architectuur van de middeleeuwse kastelen.

Wat de basketballer zegt over Roemenië

“Iemand vroeg me hoe Roemenië is.

Ik weet niet waarom, maar toen ik voor het eerst aan Roemenië dacht, verwachtte ik overal verlaten gebouwen te zien en mensen te paard en een oorlogsgebied, maar dat is verre van de waarheid. Toen ik hier eenmaal was, werden mijn verwachtingen enorm overtroffen.

Als je een natuurliefhebber bent, is het in ieder geval pittoresk om hier te zijn. Overal in het land zijn bergen en in de zomer zie je smaragdgroene bossen en in de winter besneeuwde bergtoppen.

Een van de meest verbazingwekkende natuurgebieden die ik ooit met eigen ogen heb gezien. En het architectonische ontwerp van de gebouwen hier is alsof je iets uit een film ziet. Er zijn hier letterlijk middeleeuwse kastelen.

Ken je het verhaal van Dracula? Het is niet alleen een volksverhaal, het was echt en zijn kasteel ligt op 20-30 minuten van mij vandaan,” zegt Gray.

Juwan Gray: “Zeer lage kosten van levensonderhoud”

De atleet wil mythes over ons land ontkrachten en zegt dat Roemenië alle verwachtingen overtreft.

Gray was ook onder de indruk van de kosten van levensonderhoud in Roemenië en zegt dat hij daar blij mee is.

“De kosten van levensonderhoud zijn zeer betaalbaar voor mijn situatie als Amerikaan die hier woont. En dat komt omdat elke Amerikaanse dollar hier ongeveer vier en een halve lei is. Dat is de munteenheid die ze hier gebruiken.

Dat gezegd hebbende, is het een zegen voor mijn situatie dat ik hier ben, want ik woon in een erg dichtbevolkt gebied. Ik ben dicht bij een winkelcentrum. Ik ben op loopafstand van het treinstation. En ik woon in een tweekamerappartement en ik betaal maar 580 euro per maand, wat neerkomt op ongeveer 600 dollar.

Ik heb te maken met lage kosten van levensonderhoud in vergelijking met thuis wonen.

Nu, voor alle Amerikanen die aangesloten zijn, jullie weten allemaal dat een twee-slaapkamer appartement voor $600 per maand niet bestaat deze dagen.

Ik ben me ervan bewust dat elk land zijn problemen heeft. Elk land heeft dingen waar aan gewerkt moet worden, maar ik heb hier in Roemenië nog niets ergs meegemaakt.

Dus ja, dat is Roemenië, naar mijn mening,” zegt hij.

Fotobron: tiktok


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *